MHP Milletvekili Koç: Küçük esnafı borç batağından kurtaracağız


MHP Milletvekili ve İzmir 2. bölge adayı Murat Koç, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Bornova ilçesi Altındağ ve Pınarbaşı mahallelerinde esnaf ziyaretinde bulunarak sıkıntıları dinleyen Koç, son yıllarda sayıları gitgide artan AVM'lerin küçük esnafı borç batağına sürüklediğini belirterek, MHP iktidarında AVM kanununun, esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini söyledi. Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler de uygulanarak istihdamın arttırılacağını, her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde Ahikent merkezleri açılacağını, kişilerin becerileri doğrultusunda iş edinmesine ve kendi işlerini kurmasına imkân verilerek destek sağlanacağını vaadetti.

'ESNAF RAHAT NEFES ALACAK'

MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla ve Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği Altındağ ve Pınarbaşı ziyaretlerinde, Altındağ Esnaf Odası Başkanı Nejat Yaylacıkoral ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Semerci'yle de görüşen Murat Koç, İzmir ve İzmirliler için çalışacağını söyledi. Şimdiye kadar bürokrasi, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleriyle çeşitli etkinliklerde biraraya geldiklerini ve İzmir için fikir alışverişi
yaptıklarını belirterek, "İzmirimiz'in kalkınması için İzmir'in tüm unsurlarını aynı masada buluşturacağız. Bu masalarda oluşacak fikirlerin, alınacak kararların Ankara'da mücadelesini vereceğiz. Aynı mücadeleyi, İzmir'deki kurumlarımızın da vermesini istiyoruz. Tek maksadımız İzmirlilerin yaşam standartlarını yükseltmek, vatandaşlarımızın gönlünde hoş bir seda bırakabilmektir." dedi.

Teşkilat üyelerine milletvekili adayı olarak değil, MHP'ye gönül vermiş bir ağabeyleri olarak seslendiğini belirten Koç, "Farklı bir milletvekili olmak için yola çıktık. Yine görev verildiği takdirde her hafta sonu İzmir'de teşkilatlarımızla buluşacağız, köylerimize gideceğiz, ne yapabiliriz diye düşüneceğiz, vatandaşımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz. 30 yıllık siyasi birikimimizle İzmir'le Ankara arasında köprü olmaya devam edeceğim." dedi.

Aynı zamanda iş dünyasının önemli isimlerinden olan MHP adayı Murat Koç, İzmir'in 30 yıldır sistemli olarak küçültüldüğünü söyledi. Şehre 20 km. mesafedeki Manisa teşvik bölgesi ilan edilerek, büyük sanayi yatırımlarının oraya kaydırıldığını ifade eden Koç, "Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en verimli ve en kazançlı coğrafyasında yaşıyoruz. İzmir'in her bölgesinin ayrı ayrı özellikleri var. Bakırçay bölgesi, hem zirai hem de ticari olarak büyük potansiyel barındırıyor fakat hükümet, bu potansiyeli yerinde kullanamıyor. İzmir'e yapılanlar, kabul edilir gibi değil. İzmir, sistemli olarak küçültülüyor. İzmir'de bir kalkınma hamlesi başlatmalı, Türkiye'ye örnek olmalıyız. Bu topraklarda bu güç var, zenginlik var. Bu zenginlik İzmir'de kalmalı, İzmirlilere fayda sağlamalı. Bu bölge, büyük bir lojistik merkez olmalı. Bu iş imkânı demek, gelir seviyesinin yükselmesi demek. Kendimiz
için değil, çocuklarımızın geleceği için bunu başarmalıyız. Biz bunun için yola çıktık." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Koç: Küçük esnafı borç batağından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER