MHP Samsun İl Başkanı Süslü Hocalı katliamını kınadı


SAMSUN (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, yaptığı açıklamayla Hocalı katliamını kınadı.

Ömer Süslü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "26 Şubat günü sona erdiğinde Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında neredeyse ayakta canlı kalmamış, silahsız ve savunmasız bir çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 613 kişi hayatını kaybetmiş, 487 kişi yaralanmış, 150 asker kaybolmuş ve binlerce insan esir alınmıştır. Yapılan katliamın tarihinin tazeliği ve bütün dünyanın gözü önünde yapılması önemlidir. Hocalı kenti 26 Şubat 1992 tarihinde yüzyılın en acımasız soykırımına maruz kalmış ve kasaba tamamıyla yok edilmiştir."

"DERS ÇIKARMALIYIZ"

"Olaylar üzerine MHP Genel Başkanı Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş ve Ülkücü camia bu vahşet karşısında en büyük tepkiyi göstermiştir." diyen MHP İl Başkanı Süslü, "Yaşananlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak hepimize üzüntü ve elem verdiği gibi ders çıkarmamız gereken önemli bir tarihsel süreçtir. İşgalci Ermenistan ve onun uzantısı olan Ermeni diasporasının oluşturduğu asalanın büyük Ermenistan hayalleri aynı zamanda toprak talebi olarak ülkemizin büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Devletimiz ve milletimizin parçalanması için ellerinden gelen her türlü faaliyetleri destekleyip yaptıkları bilinmektedir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP Samsun İl Başkanı Süslü Hocalı katliamını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER