Milletvekili Encü: Saldırıda bulunmaları kabul edilebilir bir durum değil


HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Uludereli ailelere destek verirken askerlerin kendisine silah doğrulttuğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Konuyu Meclis gündemine de taşıyacaklarını belirten Encü, "Askerlerin kasten adam öldürmeye teşebbüsleri, bana saldırmaları ve benim dokunulmazlığım olmasına rağmen bana fiziki saldırıda bulunmaları kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırına 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu köyleri sakinleri, güvenlik güçlerinin yaylara gitmelerine izin vermediği gerekçesiyle iki gündür protesto gösterileri düzenliyor. Hava operasyonunda yakınlarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de dün Şirit Yaylası'na giderek protestoda bulunan köylülere destek verdi.

Milletvekili Encü, telefonla yaptığı açıklamada, yayla dönüşü askerlerin yollarını kestiğini belirterek, "Son günlerde Roboski üzerinde büyük baskılar var. Katırların katledilmesi, insanların yaralanmasına kadar... Roboski halkı ve çevre köylüleri bu durumu iki gündür protesto ediyor. Dün de sınırda gözlem amacıyla gazetecilerle birlikte Şirit Yaylası'na gittik. Dönüş yolunda askerler yolumuzu kesti. Bu sırada ben araçtan çıktım. Vekil olduğumu söyledim ve 'Karşınıza herhangi bir mukavemet yok. Niye silah doğrultuyorsunuz' dedim. 'Sen kimsin?' dediler. Ben de 'Şırnak milletvekiliyim' dedim ve aramızda gergin bir diyalog geçti. Bu esnada bana silah doğrulttular." dedi.

Askerler tarafından tartaklandığını öne süren Milletvekili Ferhat Encü, "Bu olayı yargıya taşıdık, savcıyla da görüştük. Şikayet dilekçemizi de verdik. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunu sadece yargıya değil aynı zamanda Meclis gündemine de taşıyoruz, arkadaşlarımız konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bunu ileriki zamanlarda Meclis gündemine taşıyacağız. Askerlerin kasten adam öldürmeye teşebbüsleri, bana saldırmaları ve benim dokunulmazlığım olmasına rağmen bana fiziki saldırıda bulunmaları kabul edilebilir bir durum değil." şeklinde konuştu.

"Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve bunun takipçisi olacağız." diyen Encü konuşmasına şöyle devam etti: "Bu şunu ifade ediyor; Kürdistan coğrafyasında eğer Kürdistanlıysan, muhalif kimliğin varsa eğer hukuktan, adaletten, eşitlikten, demokrasiden ve özgürlükten yana isen, eğer devletin hukuksuzluklarını, zorbalıklarını teşhis ediyorsan ona karşı dik duruyorsan vekil de olsan bakan da olsan, başbakan da olsan hiçbir şey değişmiyor. Askerin gözünde hainsin eşkıyasın, teröristsin. Bana yapılan saldırının birçok nedeni var elbette. Vekil olduğum halde bana saldırmaları düşmanlığın bir göstergesidir. Sadece bana değil, Kürt halkına yönelik kin, öfke, nefret düşmanlığının göstergesidir bu. Öbür tarafta halkın içerisinde olup halkın mücadelesini, taleplerini dillendirmemizden kaynaklıdır bu. Orada bize sadece fiziki olarak saldırı yapılmadı aynı zamanda sözlü olarak da saldırı yapıldı. Orada bize 'hain, terörist, eşkıyanın vekili, sizin ne işiniz var burada, defolun gidin, vekil de olsanız dayak yersiniz, tokatlanırsınız, biz devletin onurunu koruyoruz' gibi hakaretler edildi. Dediğim gibi takipçisi olacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız." Milletvekili Encü, dün yaşadığı olayların fotoğraflarını Twitter hesabından paylaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Encü: Saldırıda bulunmaları kabul edilebilir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER