Milletvekili Tekin: Genelge durdurulmadığı takdirde suç duyurusunda bulunacağım


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü için etkinliğe hazırlanan Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm'ü uyardı. Tekin, genelge durdurulmadığı takdirde, ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Tekin, "Ülkemiz bu denli zor günlerden geçerken ve terör saldırıları nedeniyle acı ve yas içerisindeyken, ülkenin cumhurbaşkanının da doğum gününü kutlamak isteyeceğini düşünmek dahi istemiyorum." dedi.

Gürsel Tekin, 16 Şubat 2016 tarihinde Etimesgut'taki tüm okul ve bağlı kurumlara İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm imzasıyla, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 26 Şubat'taki doğum günü kutlaması için, aralarında engelli çocukların da olduğu 2023 öğrencinin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürütülecek, katılacak idareci, öğretmen ve öğrencilerin izinli sayılabilmesi için yazımız ekinde gönderilen formların doldurularak, 23 Şubat 2016 Salı günü mesai bitimine kadar müdürlüğümüze gönderilmesini önemle rica ederim." şeklinde yazı gönderildiğini aktardı.

Tekin, açıklamasında, bu genelgenin kabul edilebilir ve uygulanabilir olmadığına vurgu yaparak, "Türk Ceza Kanunu kapsamında, kişilerin eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine yönelik bir genelgedir. Ayrıca kamu görevlisi olan Milli Eğitim Müdürünün mevzuatta yer almayan bir gerekçe ile binlerce öğrenciyi mağdur ederek hukuksuz bir eyleme ortak etmesi görevi kötüye kullanmak suçudur." hatırlatmasında bulundu.

Tekin, bu genelge ile çocukların birer siyasi malzeme haline getirildiğini kaydetti ve katılımı istenen çocuklara doldurtulan formlarla güvenlik soruşturmaları gerçekleştirileceğini, bunun da çocuklara güvenilmediğinin bir işareti olarak algılandığını dile getirdi.

Bunun yanı sıra cumhurbaşkanlarının doğum günlerinin bu şekilde kutlanmadığına işaret eden Gürsel Tekin, "Ülkemiz bu denli zor günlerden geçerken ve terör saldırıları nedeniyle acı ve yas içerisindeyken, ülkenin cumhurbaşkanının da doğum gününü kutlamak isteyeceğini düşünmek dahi istemiyorum. İdari hukuk açısından da kabul edilemez olan bu genelge durdurulmadığı takdirde, ilgililer hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyu ile paylaşırım." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Tekin: Genelge durdurulmadığı takdirde suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER