Milli Eğitim yetkilileri mahkeme kararını yok saydı

Geçtiğimiz hafta Eskişehir'deki Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Anafen ve FEM dershanelerinin kapatılıp kapılarına mühür vurulmasının ardından dershanelerin avukatları, başvurdukları İdare Mahkemesi'nin kararı durdurmasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri karara uymayarak mühürlerin sökmedi. Sebebi şok edici cinsten...

Milli Eğitim yetkilileri mahkeme kararını yok saydı

Eskişehir'de bir süre kapılarına mühür vurularak kapatılan Anafen ve FEM dershanelerinin avukatları, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ancak Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu karara uymadığını öne sürdü. Avukatlar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri arasında çıkan tartışmanın ardından birbirlerinden şikayetçi olan taraflar, polis merkezine götürüldü. 
Eskişehir'deki FEM ve Anafen dershanesi yetkilileri, geçen hafta salı günü Odunpazarı merek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kendilerine ait 3 dershane şubesinin kapatılıp kapılarına mühür vurulması üzerine İdare Mahkemesi'ne başvurdu. 

İdare Mahkemesi, dershane yetkililerinin talebi üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi. Dershane yetkilileri ile avukatlar bu sabah saat 08.30'da mahkemenin kararını Eskişehir Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ederek dershanelerin kapılarındaki mühürlerin sökülmesini istedi. 

Saat 15.00'e kadar mühürlerin sökülmemesi üzerine dershane yetkilileri ile avukatları Odunpazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile görüşen dershane yetkilileri ve avukatları istedikleri sonucu alamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile avukatlar ve dershane yöneticileri arasında çıkan tartışmanın ardından her iki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldu.

Gelen polis ekipleri birbirlerinden şikayetçi olan tarafları ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir açıklamada bulunmazken dershane yöneticilerinin avukatlarından Selamet Şen, şöyle konuştu:

AVUKATIN HAREKETİNDEN DOLAYI KIZGINMIŞ

"Mahkemeden yürütmenin durdurulması yönünde karar aldık. Sabah bu kararı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Odunpazarı Kaymakamlığı'na ve Eskişehir Valiliğine bildirdik. Yürütmenin durdurulması olduğu için mühürlenen dershane kapılarının açılması gerekiyor. Biz beyefendileri saat 15.00'e kadar bekledik. Bu saate kadar gelip giden olmayınca şirket temsilcimiz ilçe milli eğitim şube müdürünü arayarak mührün açılıp açılmayacağını sordu. Şube müdürü ise sabahki avukatın hareketinden dolayı kızgın olduğunu ve yürütmenin durdurulması kararını uygulamayacağını söyledi. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldik. Bize bizzat bunu ifade etmesini istedik. Eğer ifade etmiyorsa yazılı beyanda bulunmasını istedik. Sonuçta polis çağırdılar ve karakola gidiyoruz. Mahkemenin kararını uygulamıyorlar, şikayetçiyiz."
<< Önceki Haber Milli Eğitim yetkilileri mahkeme kararını yok saydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER