Mimar adayları rozet taktı


Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 1. sınıf öğrencilerini bölümü sevdirmek ve mesleğe özendirmek amacıyla 'Rozet Takma Töreni' gerçekleştirildi. Mimarlık Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, akademik kadro ve yeni öğrenciler katıldı.

Törende yeni öğrencilere seslenen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilik hayatının dengeli götürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Rektör Ulcay, "Sizler yükseköğretimin birinci basamağındasınız. Hayata atılmanın birinci aşamasındasınız. Hayat sadece dersten ibaret değil. Sosyal yaşantınız da olması gerekiyor. Fakat bunu dengeli götürmelisiniz. Hayat sadece çalışmaktan ibaret değil. Fakat çalışmadan da yapılacak bir iş değil. Sizler anne babalarınızın bizlere emanetisiniz. Üniversite ilgili her türlü sorununuzda kapım sizlere açık olacak. Hiç çekinmeden bana gelip, derdinizi paylaşabilirsiniz" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın ise kendisinin de Uludağ Üniversitesi'nde bir yıl öğrenci olarak bulunduğunu kaydetti.

Mimarlık mesleğinin çok özel bir alan olduğunu söyleyen UÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk de kendi bölümlerini seçtikleri için öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerin verimli ve kaliteli bir eğitim öğretim dönemi geçirmeleri için tüm akademik kadro ile ellerinden gelen çabayı göstereceklerinin altını çizen Dekan Akıncıtürk, "Bursa gibi tarihi bir bölümde okumak da sizler için ayrı bir şans sayılabilir. Bu kenti sizler de zamanla tanıyacak ve kentin tarihi dokusu ile mesleğinize farklı bilgiler ekleyebileceksiniz" dedi.

Konuşmaların ardından Mimarlık Fakültesi'ne yeni başlayan öğrencilere rozetleri takıldı. Vali Yardımcısı Selami Aydın ve UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, törenin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. CİHAN
<< Önceki Haber Mimar adayları rozet taktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER