Mısır'da düşen Rus yolcu uçağında, 100 cesede ulaşıldı


Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinden havalandıktan 23 dakika sonra düşen ve 224 kişinin bulunduğu Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağının enkazında 100 cesede ulaşıldığı aktarıldı.

Enkaz alanındaki askeri bir subayın açıklamasına göre, şu ana kadar yapılan arama kurtarma çalışmalarında, 100 kişinin cesedi çıkarıldı. Yolculardan 138'inin kadın olduğu belirtilen uçakta bulunan 17 çocuktan 5'inin cesedine ulaşıldığı duyuruldu. Mısırlı subayın "henüz herhangi bir ses duymadık, ancak iki üç kişi de olsa canlı çıkarmayı umut ediyorum." dediği bildirildi.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in içişleri, havacılık, sağlık, turizm ve sosyal çalışma bakanlarıyla gerçekleştiği toplantıyı bitirdiği açıklandı. Başbakanın toplantı sonrası başkent Kahire'ye yaklaşık 5 yüz kilometre mesafede olan uçağın enkazının bulunduğu Ümmü Hasira dağına doğru hareket ettiği vurgulandı.

UÇAĞIN KARAKUTUSU BULUNDU

Öte yandan yapılan çalışmalar sonucu, uçağın karakutusunun bulunduğu duyuruldu. Olayla ilgili Mısır'ın soruşturma başlattığı ifade edildi. Mısır'da bir hafta boyunca oynanacak futbol maçlarından önce bir dakika saygı duruşunda bulunma kararı verildi.

Ayrıca İsrail'den "Rusya'nın izin vermesi halinde uçağın düşüş nedenini araştırabileceği" açıklaması geldi. Rusya'da ise yarın yas günü ilan edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da düşen Rus yolcu uçağında, 100 cesede ulaşıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER