Mısır’daki antik lahit açılırken naklen yayın yapılacak

Arkeologlardan oluşan bir ekip, naklen yayında ilk kez mühürlü bir antik Mısır lahdini açacak.

SHABER3.COM

Mısır’da bir antik lahit, ilk defa televizyonda canlı yayında açılacak.

Discovery Channel, televizyonlarda ilk kez Mısır’daki antik bir lahdin açılışını yayınlayacak. Canlı yayının Pazar günü yapılması bekleniyor. “Expedition Unkown: Egypt Live” adındaki 2 saat sürecek canlı yayın, Türkiye saatiyle 7 Nisan Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gece 4’te Discovery Channel’da yayınlanacak.

Programın sunucusu Josh Gates’in yayında, Mısır Eski Eserler Konseyi genel sekreteri Mostafa Waziri ve Mısırbilimci Dr Zahi Hawass olacak.

Ekip ayrıca 40 antik mumyaya ev sahipliği yapan Gize piramit kompleksinin güneyindeki Nil Nehri boyunca bir şehir olan Minya’nın eteklerinde bir kazı alanının iç odalarını da keşfedecek. Gösterinin ana etkinliğinin bir parçası olarak, ekip 3.000 yıllık bir mumya içeren kireçtaşı lahdi açacak.

Taş lahit açıldığında ne bulmayı umduğu sorulan Josh Gates şöyle diyor: “Bunun güzelliği bu. Bilmiyorum ve bu işin eğlencesi burada diye düşünüyorum.”

“Ancak orada bir sürü mumyanın olduğunu biliyoruz.”

Gates, canlı yayında açacakları mezarın, Mısır’daki yüksek sınıf vatandaşların son dinlenme yeri olduğunu ve fiziksel kalıntılar bulmayı beklediklerini söylüyor.

Discovery Channel, Mısır Eski Eserler Konseyi başkanı Mostafa Waziri’nin yönettiği sitede bölümün çekimini yapacak.
<< Önceki Haber Mısır’daki antik lahit açılırken naklen yayın yapılacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER