Mısır, İhvan lideri Bedii'nin müebbet kararını kaldırdı

Muhammed Bedii ile 8 sanık hakkında daha önce verilen müebbet hapis cezasını kaldırıldı.

Mısır, İhvan lideri Bedii'nin müebbet kararını kaldırdı

Mısır mahkemesi, "Bahr El-Azam" olarak bilinen dava kapsamında, yargılanan Müslüman Kardeşler (İhvan-Müslimin) Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 8 sanık hakkında daha önce verilen müebbet hapis cezasını kaldırdı. Giza Ceza Mahkemesi Başkanı Fregli Zenati Osman, İhvan lideri Bedii ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed Biltaci'nin mahkemeye sunduğu itirazı kabul ettiğini açıkladı. Hakim Osman, "Bahr El-Azam" davasında İhvan lideri ve yöneticilerinden 8 kişiye verilen müebbet hapis cezasını kaldırdığını duyurdu. Ayrıca bu dava dosyasının tamamlanması için başka bir idari mahkemeye sevk edildiği de aktarıldı.

Başkent Kahire'nin doğusunda bulunan Giza Mahkemesi, Temmuz 2013'teki askeri müdahaleden sonra Giza bölgesinde gerçekleştirilen gösterilerde Müslüman Kardeşler Teşkilat yöneticilerini olayların azmettiricisi olarak suçlamıştı. Aynı bölgede bulunan Bahr El-Azam caddesinde meydana gelen çatışmalarda İhvan lideri Muhammed Bedii, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi ve Muhammed Biltaci'nin de bulunduğu 8 sanık hakkında müebbet hapis kararı vermişti.

Öte yandan geçen hafta Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Es-Sisi, Londra Ziyareti öncesi bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "İhvan Hareketi Mısır'ın bir gerçeği" olduğunu ifade etmesi ülke ve uluslararası komuoyunun dikkatini çekmişti. İhvan'ı, "terör örgütü" olarak niteleyen Sisi'nin bu açıklaması, "Müslüman Kardeşler ile arayı düzeltmeye çalışıyor" yorumları yapılmasına neden olmuştu. Mısır basınında, Giza kentinde bulunan bir mahkemenin bugün İhvan lehine aldığı kararla, "Sisi'nin başlattığı bu sürecin devam edeceği sinyalinin verildiği" belirtildi.

Muhammed Bedii'nin yargılandığı altı dava kapsamında şu ana kadar dört müebbet, bir idam, dört yıl hapis cezaları verilmişti. Sekiz ayrı ilde 40'tan fazla davada yargılanan Bedii'nin diğer davaları devam ediyor.
<< Önceki Haber Mısır, İhvan lideri Bedii'nin müebbet kararını kaldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER