Moskova'da Çanakkale Savaşı sergisi açıldı


Rusya'nın başkenti Moskova'da Çanakkale Savaşı'nın 100. yıldönümü vesilesiyle 'Savaştan Barışa Uzanan Yol' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Moskova'da Zafer Parkı'nda bulunan Büyük Yurt Savaşı (2. Dünya Savaşı'nda Sovyet - Alman savaşı) Müzesi'nde yapılan açılış törenine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Dışişleri Siyaset Planlama Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, Rusya Dışişleri Bakanlığı 4. Avrupa Masası Başkanı Aleksandr Botsan-Harçenko ve Türkiye Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım katıldı.

Türk diplomat Aydın, yaptığı konuşmasında serginin Moskova'da açılmasının önemli bir faaliyet olduğunu vurguladı. Rus diplomat Botsan-Harçenko da, ikili kültürel ilişkilerin artırılması açısından serginin önemine işaret etti. İkili ilişkilere de değinen Rus diplomat, "Tabii ki aramızda bazı görüş ayrılıkları var. Fakat en önemlisi şudur: Rusya ve Türkiye yönetimi karşılıklı anlayışı bulma ve diyalog yoluyla bunların çözülmesi kapasitesine sahip" dedi. Büyükelçi Yardım da Çanakkale Savaşı'nın Türkiye tarihinde önemli kahramanlık savaşı olduğunu vurguladı. Serginin 28 Ekim'e kadar açık olacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Moskova'da Çanakkale Savaşı sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER