Moskova: 'Türkiye'den gelen gıdaların kontrollerini sıklaştırın' talimatı


Rusya hükümeti, Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünleri kontrolünün sıklaştırılması, gümrük ve üretim noktalarına ek kontrol işlemlerinin getirilmesi için Tarım Kontrol Servisi'ne talimat verdi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev'in yaptığı yazılı basın bildirisinde; "Türk üreticilerin birçok kez Rusya standartlarını ihlal etmesinden dolayı Rusya hükümeti Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünleri kontrolünün sıkılaştırılması, gümrüklere ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki üretim noktalarına doğrudan ek kontrol işlemlerinin getirilmesi için Rusya Tarım Kontrol Servisi'ne talimat vermiştir" sözlerine yer verildi.

Rusya Tarım Bakanı son dönemde, Türkiye'den gelen tarım ve gıda ürünlerinin güvenliğiyle ilgili tüketicilerden ve sendikalardan Tarım Bakanlığı'na sorular geldiğini ve bakanlık olarak durumu değerlendirmeye aldıklarını bildirdi. Tkaçev konuyla ilgili Rusya hükümetini bilgilendirdiğini ifade etti ve "Maalesef, Türkiye'den gelen tarım ürünlerinin ortalama yüzde 15'i Rusya standartlarıyla örtüşmüyor" dedi.

Şu anda Rusya tarafından 2 Türk firmasına sıkılaştırılmış laboratuvar kontrolleri, 6 firmaya ise geçici kısıtlama uygulanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Moskova: 'Türkiye'den gelen gıdaların kontrollerini sıklaştırın'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER