Müdür atamalarında 'görevi kötüye kullanmaktan' yargılama başladı


Geçen yıl yapılan müdür atamalarında objektif puanlama yapmadıkları gerekçesiyle dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, şube müdürleri Mutlu Aslan ve Ali İhsan Parlak, 'görevi kötü kullanma' suçundan yargılanmasına Bandırma Adliyesi'nde başlanıldı.

Bandırma Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, şube müdürleri Mutlu Aslan, Ali İhsan Parlak ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme delil ve tanık beyanlarının incelenmesi için duruşmayı 12 Ocak 2015 tarihine erteledi.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, Bandırma Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında "2014 yılı içerisinde görevlerinden alınan okul müdürlerine yönelik puanlama yapan Bandırma Milli Eğitim Müdür ve şube müdürleri hakkında, görevi kötüye kullandıklarına yönelik açılan davanın ilk duruşması Bandırma Asli Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Bizde burada mağdur edildiklerine inandığımız arkadaşlarımızı desteklemek için buradayız." dedi.

Sarıbülbül, "Daha önce Bursa Bölge İdari Mahkemesi kararıyla arkadaşlarımız davayı kesin olarak kazandılar ve geri dönüş hakkını elde ettiler. Bizim beklentimiz Bursa Bölge İdari Mahkemesi'nin kararı da dikkate alınarak, adı geçen kişilerin görevlerini kötüye kullandıklarıyla ilgili olarak kesin kararını vermesi yönündedir. Çünkü Bölge İdari Mahkemesi almış olduğu kararda yapılan değerlendirmenin objektif, bilgi ve belgeye dayalı olmadığına kesin olarak karar verdi. Bu kararın kesinleşmiş bir karar olmasından dolayı Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünün itiraz hakkı yoktur. 30 gün içerisinde arkadaşlarımızı göreve iade etmek zorundadır. Balıkesir Eğitim Sen Şubesi olarak adli yönden bu davanın takipçisi olacağız. Yargının vereceği karara güveniyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz." dedi.

Okul müdürleri Fuat Özcan, Salim Kızılaslan, Kazım Pınar, Hacı Akyaz, Mehmet Cancan, Çağlar Torunlar, İdris Erdoğdu, Rifat Erçin, Vasfi Akçetin ve Bülent Delice geçen yıl yapılan müdür atamalarında objektif puanlama yapmadıkları gerekçesiyle dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, şube müdürleri Mutlu Aslan ve Ali İhsan Parlak, hakkında Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, yapılan incelemenin ardından dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, Şube Müdürleri Ali İhsan Parlak ve Mutlu Aslan hakkında 'görevi kötü kullanma' suçundan TCK'nın 257/1 ve TCK'nın 53. maddeleri gereğince her okul müdürü için 1 ile 3 yıl arasında cezalandırılmasını talep etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Müdür atamalarında 'görevi kötüye kullanmaktan' yargılama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER