Müftülük çalışanı, sosyal medyadaki paylaşımı sebebiyle işten atıldı


Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle işine son verilen Fatih İlçe Müftülüğü çalışanı ve aynı zamanda İnanç İlke-Sen Başkanı Özhan Uçan için müftülük önünde eylem yapıldı. Yapılanların hukuksuz olduğunu belirten Uçan, "Yazdıklarımı kesinlikle kaldırmadım. İsrafı, lüksü eleştiren yazılar yazdım. Hesabını soracağız." dedi.

Özhan Uçan'ın işten atılmasının hukuksuz olduğunu düşünen bir grup, Uçan'ın çalıştığı Fatih İlçe Müftülüğü önünde eylem yaptı. '28 Şubat devam ediyor', 'Rızıkla terbiye ilahlık taslamaktır', 'İsrafı ve lüksü eleştirmek suç mu?', 'Özhan Uçan yalnız değildir', 'Diyanetin işten çıkarma gerekçesi: Laiklik' yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, 'Emekçiler köle olmayacak', 'Özhan Uçan yalnız değildir' şeklinde slogan attı.

Yapılanların tamamının hukuksuz olduğunu dile getiren Özhan Uçan, "Facebook'taki profilimi geçmişe dönük taramışlar. Siyasetle ilgilenmem gerekçesiyle yapmışlar. Kendileri tamamlayarak ifademi yazmışlar. Parantez içinde AK Parti yazmışlar. Eleştiri hakkımı kendilerince gasp ederek, işime son verme kararı aldılar. Bunu hukuki olarak yapmadılar. Bununla ilgili yüksek disiplin kararı gerekir. Yazılı savunmanın alınması gerekir. Hiçbir şekilde şifahen dahi uyarılmadım." diye konuştu.

Paylaştığı iletilerde nasihat mahiyetinde Allah'ın dinine davet eden şeyler yazdığını kaydeden Uçan, "Ne yazdığımı tam olarak hatırlamıyorum. Yazdıklarımı kesinlikle kaldırmadım. İsrafı, lüksü eleştiren yazılar yazdım. Sendikanın ilkeleri olarak kapitalist sömürü politikalarına karşıyız. Bu şekilde iktidar politikalarına da eleştiride bulunduk." ifadelerini kullandı.

"Bu işin hesabını soracağız." diyen Uçan, "Rızkı veren Allah'tır. Rızık kaygısı için gelmedik. Başka şekilde de rızkımı temin edebilirim. En başta varlık sebebim için buradayım. Varlık sebebim Elhamdülillah Müslüman oluşumdur. Müslüman kimliğim yasaklanmıştır. Allah'ın emrini yerine getirmem yasaklanmıştır." şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Müftülük çalışanı, sosyal medyadaki paylaşımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER