Muğla Büyükşehir Muhtarlar Masası 1 yaşında


Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, muhtarlarla sağlıklı ve kuvvetli bir iletişim kurmak için hayata geçirdiği Muhtarlar Masası birimi bir yılını geride bıraktı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Muhtarlar Masası ekibi, 1. yıldönümünü pasta keserek kutladı. Birim, kurulduğu günden bu yana muhtarlardan gelen 3 bin 769 başvuruyu inceleyerek, ilgili daire başkanlıklarına yönlendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 48 beldenin kapatılması ve 396 köyün de mahalle statüsüne geçmesiyle il genelinde 551 muhtarın görev yaptığını söyledi. Hizmet ve çözüm odaklı anlayışla muhtarlarla sağlıklı bir iletişim kurmak için Muhtarlar Masası'nı hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Gürün, "Muhtarlarımız bizim için bulundukları mahallelerde Büyükşehir Belediyesi'nin bir yetkilisi, bir görevlisi konumundadır ve bizler için çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak, muhtarlarımızla sağlıklı ve etkin bir iletişim kurmak için hayata geçirdiğimiz Muhtarlar Masası birimi, bugün 1. yaşını doldurdu. Bir yıl gibi kısa süre içerisinde muhtarlarımızdan gelen 3 bin 769 başvuruyu, Muhtarlar Masası'nda hizmet veren uzman personelimiz inceleyerek ilgili birimlere yönlendirdi ve başvuruların sonuçları hakkında muhtarlarımıza geri dönüş yapılarak bilgilendirdiler." dedi.

Muhtarlar Masası'na bağlanmak isteyen muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi'nin 444 48 01 numaralı telefonunu çevirdikten sonra 8'e basarak ulaşabiliyor. Hizmet odaklı bir anlayışla çalışan Muhtarlar Masası, muhtarlardan gelen her türlü talep, istek ve öneriyi inceleyerek, ilgili birim ya da kurumlarla irtibata geçip iletiyor ve sonuçları hakkında muhtarlara bilgi veriyor. Masa, kurulduğu günden bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi'nin birimleri ve hizmetleriyle ilgili 13 ilçede, muhtarlara yönelik toplam 17 bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantılarda muhtarlara memnuniyet anketi yaptırılarak, görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca 551 muhtar için kimlik kartı ve tanıtım kitapçığı hazırlandı, kısa süre içinde de dağıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Büyükşehir Muhtarlar Masası 1 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER