Muğla'daki genç kız cinayetini çözmek için özel ekip kuruldu


Muğla'nın Ortaca ilçesinde tecavüz edilerek öldürülen 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katil zanlılarının bulunması için beş kişilik özel bir jandarma ekibi kurulduğu bildirildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, "Evladımızın ailesinin gönlü rahat olsun. Onların acısı bizim acımızdır. Olayın faili ya da failleri en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilecek." dedi.

Vali Çiçek'in talimatıyla kurulan özel ekip, yaklaşık 50 işyerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını toplayarak incelemeye aldı. Vali Çiçek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cansu kızımızın ailesine başsağlığı diliyorum. Cinayetin aydınlatılması için jandarma tarafından beş kişilik özel ekip oluşturuldu. Şu anda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar. İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik'le irtibat halindeyim." dedi.

Bu arada Kaya'nın bulunduğu Dalyan kanalında, dört kişilik polis dalgıç ekibi sabah saatlerinden beri arama yapıyor. Şu ana kadar Kaya'ya ait çanta ya da elbiselerin bulunamadığı aramaların akşama kadar devam edeceği öğrenildi.

Cansu Kaya, garson olarak çalıştığı restorandan, 14 Haziran 2015 Pazar günü mesaiden sonra ayrılmıştı. Dalyan Mahallesi'nde kaldığı apart otele gitmeyen Kaya'ya cep telefonundan da ulaşamayan yakınları, meraklanıp aramaya başladı. Jandarma ve polise de bildirerek kayıp ihbarında bulundular. Arama çalışmalarında Cansu Kaya, Çandır Geçişi mevkisindeki su kenarında ölü olarak bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Kaya'nın otopsisinde, tecavüze uğradığı ve suda boğulduğu belirlendi. Cenazesi ise işlemlerin ardından dün yakınlarına teslim edildi. Evinin önüne götürülen Cansu Kaya, cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'daki genç kız cinayetini çözmek için özel ekip... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER