Muğlaspor'in minik okçuları Türkiye şampiyonu oldu

Muğlaspor'in minik okçuları Türkiye şampiyonu oldu

Muğlaspor Okçuluk Takımı, Samsun'da 3-5 Şubat 2016 arasında düzenlenen Salon Minikler Türkiye Şampiyonası'ndan bir kupa, bir rekor ve üç madalyayla döndü. Takımı, Yatağan ilçesi Bencik Mahallesi'nde 2011 yılında aile hekimi olarak göreve başlayan Dr. Ejder Sönmez'in çalıştırdı.

Samsun TÜYAP Fuar Alanı'nda, 29 ilden 237 sporcunun katıldığı şampiyonda, makaralı yay kategorisinde Muğlalı okçulardan Songül Lök birinci, Gülçin Balık ikinci, Sevda Yaka üçüncü oldu. Muğlaspor ise takım sıralamasında 247 puanla Türkiye rekoru kırarak, üst üste dördüncü defa şampiyonluk kazandı.

Dr. Sönmez, beş yılda katıldıkları yarışmalarda 58 madalya alıp ferdi ve takım olarak 15 Türkiye rekoru kırdıklarını söyledi. Sönmez, "Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediyesi, Muğlaspor Kulübü ve okul müdürleri, çocuklarımıza sahip çıkıp destek verdi. Çocuklarımız, beş yıl önce tanıştıkları bu sporda tüm olanaksızlıklara rağmen neler yapabileceklerini kısa sürede gösterdiler. İmkansızlıkları ve zorlukları asla bahane etmedik. Güçlü bir sponsor desteğiyle bu çocukların yakın gelecekte Dünya ve Avrupa şampiyonalarında, hattâ olimpiyatlarda dereceye girmesi hayal değil." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğlaspor'in minik okçuları Türkiye şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER