Muharrem İnce şimdiden adaylığını açıkladı

Muharrem İnce, Didem Arslan Yılmaz’ın Habertürk’te yönettiği programa konuk oldu. İnce, 2023 yılında yapılması beklenen seçimde yeniden cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu.

SHABER3.COM

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Hbaertürk'te katıldığı programda 24 Haziran seçimlerine ilişkin "Yenildim, yenilgiyi kabul edemedim, kapatın artık" dedi. 

İnce, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı ve 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesine ilişkin gelen soruya, "Bütün adayları ziyaret ettim. Hapisteydi. Yalova milletvekili sayın Şükrü Önder, 70 yaşın üzerinde adamcağız, kalp hastası. Bir tane AKP'li ziyarete gitmedi" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cezaevinde olduğu dönem neden ziyaret etmediğini de açıklayan İnce, "Zor koşullar yoktu. Kebap partisiyle 4 ayı geçirdi. O zaman etkili değildim. Bugün olsa ziyaret ederim. O günlerde ziyaret edecek konumda değildim" şeklinde konuştu.

Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, ?'CHP Kurultayı'nda aday olacak mısınız' sorusuna, "Doğmamış çocuğa don biçmem. Henüz süreç  başlamadı, tarih bile belli değil" dedi. Ayrıca İnce, "Bence CHP lideri cumhurbaşkanı adayı olmalıdır" açıklamasında bulundu.

"İMAMOĞLU SİYASİ RAKİBİNİZ Mİ?"

Nagehan Alçı, Gürkan Hacır, Sevilay Yılman ve Deniz Zeyrek’in sorularını cevaplayan Muharrem İnce’ye “Ekrem İmamoğlu siyasi rakibiniz mi?” diye de soruldu.

İnce, bu soruya, “Arkadaşım benim. Siyasi akrabam.” cevabını verdi.

İNCE 2023’TE YENİDEN ADAY OLACAK

Muharrem İnce, 2023 yılında yapılması beklenen seçimde yeniden cumhurbaşkanlığı için aday olacağını duyurdu. 

İnce, 2023'te aday olacağını söyledikten sonra, "Bu böyle yarım kalır mı?" dedi. 

İnce, 24 Haziran 2018 Partili Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı olarak yarışmıştı. 

İnce yüzde 30 oy almış, en güçlü rakibi Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 52 ile ilk turda seçimi kazanmıştı.  
<< Önceki Haber Muharrem İnce şimdiden adaylığını açıkladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER