Mülteci çocuklar için ders malzemesi ihtiyacı büyüyor


Almanya'da eğitim hayatına başlayan mülteci çocukların sayısı yüz binlerle anılıyor ve bu öğrencilere özel ders malzemelerine olan ihtiyaç giderek artıyor.

Eğitim Medyaları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre 2015 yılında anaokullarından, normal okullara, hatta yetişkinlerin eğitimi ilgilendiren kurumlara kadar birçok eğitim kurulunun da bu ihtiyaç önemli derecede hissedildi. Birliğin başkanı Wilmar Diepgrond'a göre sadece geçiş sınıfları ve hazırlık sınıflarındaki dil teşviki için bin ders malzemesi var.

Didacta Birliği'nin başkanı Wassilios Fthenakis ise mültecilerin eğitim sistemine entegrasyonunun büyük bir sınav olduğunu söyledi ve bu durumun sadece bir problem olarak değil, aynı zamanda bir zenginlik ve büyük bir fırsat olarak görülmesini istedi. Didacta eğitim fuarı salı günü başlıyor ve 20 Şubat tarihine kadar devam edecek. Bu yıl 'Eğitim Gelecektir' sloganıyla düzenlenecek fuara kırk ülkeden 800 sergi sahibi katılacak. Fuarda erken yaşta çocuk eğitimi, engelli öğrencilerle engeli olmayan öğrencilerin birlikte ders görmesi (Inklusion), dijital eğitim ön planda olacak.

Dünyanın en büyük eğitim fuarı olma özelliğini taşıyan Didacta bu yıl Köln'de gerçekleşecek. CİHAN
<< Önceki Haber Mülteci çocuklar için ders malzemesi ihtiyacı büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER