Mümtaz'er Türköne: Çağlayan'dan AK Parti'ye kaç oy çıkar?

Mümtaz'er Türköne: Çağlayan'dan AK Parti'ye kaç oy çıkar?

Israrımın sebebi öngörerek önlemek. Karanlık bir tezgâha ışık tutarsanız, yani deşifre ederseniz felâketleri engelleyebilirsiniz.

Terör kime oy getiriyor? Veya tezgâhı deşifre etmek için dünkü soruyu tekrarlayalım: "Çağlayan'dan AK Parti'ye kaç oy çıkar?" Bizim elimizde devlet iktidarı yok. Ne hükümete, ne de onun emrindeki polise, istihbarat birimlerine sözümüz geçmez, ne de iktidar yanlısı gazetelerdeki çarpıtmalarla, duygu sömürüleri ile baş edebiliriz. "Terör" kelimesinin anlamını bile bilmeyen cahillere laf anlatacak bahtsızlık da bizden uzak dursun.

"Terör, siyasî amaçlar için şiddete başvurmak" demek. Terörist, siyasî amaçlar için şiddete başvuran, kan döken kişi anlamına geliyor. "Bu eylemin amacı nedir?" sorusu yerine, hararetle "terörist dedin-demedin" tartışması çıkartanlar ya ahmaktır, ya da terör örgütü ile aynı amaca hizmet etmektedir. Savcımız şehit edildi, ona rahmet, geride bıraktıklarına sabır dilerken, yeni terör saldırılarını önleyebilmek için soruyoruz: Bu şiddet eyleminin siyasî amacı nedir? Bu sorudaki "terör" kelimesini AK Parti'nin 'trol fabrikası'ndaki imtiyazlı personelden bulan biri çıkar mı dersiniz?

(...)

<< Önceki Haber Mümtaz'er Türköne: Çağlayan'dan AK Parti'ye kaç oy çıkar? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER