Murat Aksoy: Erdoğan iktidarı için bu savaşı arzu ediyor olabilir ama bu Türkiye için bataklıktır

Murat Aksoy: Erdoğan iktidarı için bu savaşı arzu ediyor olabilir ama bu Türkiye için bataklıktır

Türkiye henüz Suruç'taki IŞİD katliamının şokunu atlatmadan IŞİD ile savaşla karşı karşıya kaldı. Kilis'te IŞİD, Türkiye'ye tank atışı yapıldı ve TSK bu atışa karşılık verdi. Bir askerimiz şehit oldu.

AKP'nin izlediği mezhepçi politika ne yazık ki, bizi savaşla yüzyüze bıraktı. Erdoğan kendi iktidarı için bu savaşı arzu ediyor olabilir ama böyle bir savaş, Türkiye için bataklıktır.
 
ADAM YOLLAR BOMBA ATARIZ
 
5 Haziran Diyarbakır'da patlayan bombayı, Salı günü Suruç'da yapılan intihar saldırısını ve dünkü Kilis'teki IŞİD'in Türkiye'ye saldırısını düşündüğümüzde insanın aklına 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde Dışişleri Bakanlığı'nın sağır odasında 'gerekirse Suriye'ye 4 adam yollayıp, 8 bomba attırır oraya gireriz' konuşmaları geldi.
 
Bugün karşı karşıya olduğumuz sorunlar, bu akla uygun politikanın sonuçlarıdır. AKP için IŞİD, ortaya çıkışından bu yana her daim 'bizim iyi çocuklar' oldu.Doğrudan olmasa da dolaylı yoldan kollandı. Hatta Musul Başkonsolosluğu'nun basılması ve 49 rehinenin 101 günlük esaretten kurtulmasında  bu ilişkinin başka boyutlarını da gördük.
 
Erdoğan ve AKP IŞİD'le olan ideolojik ortaklıklarının avantaj olduğunu varsaydılar. Hatta bu akrabalık sayesinden IŞİD'i kontrol edebileceğini de düşündüler.
 
Ama iyi çocuklar büyüdü ve Türkiye için tehdit oldu.

(...)

<< Önceki Haber Murat Aksoy: Erdoğan iktidarı için bu savaşı arzu ediyor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER