Muratcan ve Engin tribüne renk katan taraftarlarla bir araya geldi


Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen taraftar projesi "Tribüne Renk Kat" kapsamında Beşiktaş Sompo Japanlı basketbolcular Muratcan Güler ve Engin Atsür, basketbolseverlerle bir araya geldi.

Levent'te bulunan özel bir alışveriş merkezinde düzenlenen ve taraftar gruplarından temsilcilerin de katıldığı panelde konuşan Engin Atsür, basketbolda şiddeti bitirmek için herkese görev düştüğünü belirterek, "Spor sadece maça gitmek, deşarj olmak değil. Sporun, insanların hayatına da girmesi gerekiyor. Basketbolda şiddeti bitirmek için herkese görev düşüyor. Spor yapan bir taraftarın, sahadaki oyuncuların psikolojisini daha da iyi anlayacağını düşünüyorum." dedi.

"SPORCULAR, TARAFTARLARA KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR"

Siyah beyazlı basketbolcu, özellikle derbilerde bazı sporcuların popülizm kazanma adına ekstra şiddet gösterebildiğini dile getirerek, "Bunlar hoş olmadığı gibi çok da yanlış. Böyle durumda sporcular, taraftarlara kötü örnek oluyor. Sporcuların bu tarz hareketlerden uzak durması gerekiyor." diye konuştu.

Panelde söz alan Muratcan Güler ise yaptığı açıklamada, "Taraftarlar maçlara eğlenmek için gitmeli. Ama bizim ülkemizde insanlar kazanmaya o kadar çok odaklanıyorlar ki bu eğlencenin önüne geçebiliyor. Bir sporcunun başına gelebilecek en kötü olaylardan biri de kendi seyircisi tarafından tepki görmesi. Taraftar da tabii ki kazanmak istiyor. Ama bu çok ince bir çizgi, bazen çok abartılabiliyor. Umarım Tribüne Renk Kat projesi sayesinde bunun önüne geçebiliriz." dedi.

Konuşmaların sonunda katılımcılar birlik pozu vererek paneli sonlandırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Muratcan ve Engin tribüne renk katan taraftarlarla bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER