Mutlu Çocuk Kütüphanesi öğrencilerin uğrak yeri oldu


Osmaniye Belediyesi tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik kurulan 'Mutlu Çocuk Kütüphanesi' binlerce kitabı ile yeni eğitim-öğretim yılında da minik öğrencilerin vazgeçilmez uğrak yerlerinden oldu.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nin hemen yanındaki bölümde 2011 yılında hizmete açılan ve o günden bu yana öğrencilerin vazgeçilmez yerlerinden bir olan Mutlu Çocuk Kütüphanesi'nde kitap sayısı her geçen gün artıyor. Amacın, kitap okumanın bir zorunluluk değil, ancak bir keyif olabileceğini benimsetmek, çocukların okuma kültürünü geliştirmek olduğu belirtildi.

Eğitim programlarını destekleyecek özelliklere sahip kitaplardan oluşan bir kütüphane kurduklarını ifade eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Çocuk kütüphanesinin gelişimi için mnik öğrencilerin yaş grubuna uygun faydalı tüm kitaplarıa ulaşması için belediye olarak her imkanı sağlıyoruz." dedi.

Şu anda Mutlu Çocuk Kütüphanesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tavsiyeli 3 bin 898 adet kitap olduğunu, kitapların genelde öğretmenler tarafından öğrencilere ödev olarak verilen kitaplardan seçildiğini ifade eden Başkan Kara, "Mutlu Çocuk Kütüphanesi'nden kitap almak isteyen çocuklar ücretsiz bir şekilde kütüphaneye üye olarak bu hizmetten yararlanabilecek. Şu anda üye sayısı 1870. Kütüphaneye üye olan çocuklar dilediği kitaplara rahatlıkla ulaşabilir. Kütüphane pazar ve pazartesi hariç haftanın tüm günleri mesai saati içerisinde hizmet vermeye devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Çocuklarla birlikte kütüphaneye gelen veliler, hizmetten dolayı Başkan Kadir Kara'ya teşekkür etti. Öğrenciler de "Öğretmenler tarafından verilen ödevlerle ilgili kitaplara burada ücretsiz bir şekilde ulaşıyoruz." sözleriyle memnuniyetlerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Mutlu Çocuk Kütüphanesi öğrencilerin uğrak yeri oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER