MUTSO Başkanı Karakuş: Muğla'nın Ankara'da gücü yok


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, illerinin Ankara'da bir gücü bulunmadığını, bu sebeple projelerin bakanlıklarda bekletildiğini ve birkaçının da iptal edildiğini söyledi. Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri, bir basın toplantısı düzenledi. Oda olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren ve devam eden projeleri anlatan Karakuş, 2014 yılında MUTSO yönetimi olarak katıldıkları fuar ve iş gezileri, yaptıkları toplantılar, imzaladıkları protokoller ve eğitim seminerlerinden bahsetti.

Menteşe ilçesinde yapılması planlanan fakat yılan hikâyesine dönen uluslararası fuar alanı konusuna da değinen MUTSO Başkanı Karakuş, "Muğla'da turizmi 12 aya yaymak amacıyla hazırlanan uluslararası fuar alanı projesinde son aşamaya gelindi. Projenin tüm tasarım ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi için gerekli izin ve prosedürler bekleniyor. Projenin ortakları olan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'ndan ve Bakanlar Kurulu'ndan izin bekliyor. Fuar alanı projemiz, başta Muğla milletvekilleri olmak üzere siyasiler tarafından sahiplenilmedi ve ortada kaldı. Muğla'nın Ankara'da halen bir lobisi bulunmuyor. Muğla'nın Ankara ayağı eksik, Muğla'nın Ankara'daki gücü zayıf. Bu yüzden projelerimiz bakanlıklarda bekletiliyor." dedi.

Ortaca ilçesindeki Sarıgerme Spor Tesisleri projesinin de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yer tahsisi yapılmaması sebebiyle askıya alındığını belirten Karakuş, "Kalkınma ajansı tarafından onaylanan 750 bin TL tutarındaki. FIFA standartlarında üç adet futbol sahası projemizd e yine yer tahsisi yapılmamasından dolayı iptal oldu." ifadelerini kullandı. Bülent Karakuş, Muğla'ya bir fen lisesi kazandırmak istediklerini de söyleyerek, "Bunun için tüm çalışmalarımız yaptık ve projemizi hazırladık. Şu anda her şey hazır ancak Muğla'da okul yapabileceğimiz arsa bulamadık. Orman'a başvurduk ve bir yer tahsisi bekliyoruz. Lise 'TOBB' adını taşıyacak ve TOBB olanaklarıyla yapılacak. Önümüzdeki günlerde TOBB Yönetim Kurulu toplantısı Muğla'da gerçekleştirilecek. TOBB Başkanımız ve Sayın Valimiz arasında okul protokolü de imzalanacak." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MUTSO Başkanı Karakuş: Muğla'nın Ankara'da gücü yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER