N'Doye: Yeteneklerimi takımın yararına kullanabilmek için savaşacağım


Trabzonspor'un yeni golcüsü Dame N'Doye, rakiplerinin yaptığı transferlerin kendisini ilgilendirmediğini, yeteneklerimi takımın yararına kullanabilmek için sonuna kadar savaşacağını söyledi.

Trabzonspor, dün anlaştığını açıkladığı Hull City'nin Senegalli forveti Dame N'Doye için imza töreni düzenledi. 30 yaşındaki tecrübeli golcü, Sportif Direktör Süleyman Hurma'nın da katılımıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki törende kendisini 3 yıllığına Bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Sezon başına 2 milyon 500 bin Euro garanti ücret alacak N'Doye için Hull City kulübüne ise milyon 150 bin Euro bonservis bedeli ödenecek.

ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM

Tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'un çok büyük bir kulüp, büyük bir camia olduğunu ifade etti. Trabzon'da hep büyük oyuncular olduğunu kaydeden yıldız oyuncu, "O nedenle benim için burada olmak ayrı bir mutluluk. Ben de buranının bir parçası olacağımı düşünüyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağımı söyleyebilirim." dedi.

Transfer aşamasında Bordo-mavililerin eski oyuncusu ve yakın arkadaşı Didier Zokora'dan Trabzon'la ilgili bilgiler aldığını kaydeden Senegalli golcü, Zokora'nın burayla ilgili çok olumlu şeyler anlattığı bilgisini verdi. N'Doye, o yüzden de Trabzonspor'u tercih etmekte zorlanmadığını anlattı.

N'Doye, 3 yıl önce transferinin neden gerçekleşmediğine dair soruya şöyle cevap verdi: "O dönem de bir ilgi vardı, o teklif de çok değerli ve kıymetliydi. Fakat futbol dünyasında istediğiniz şeyler aynı anda gerçekleşmeyebiliyor. Bu da çok doğal futbolda. Ama bugünün özelinde şunun altını çizmek lazım; önemli olan benim buraya gelmiş olmam ve burada tamamen yeni hedeflere, takımın geleceğine, yapacağı işlere katkı vereceğim gerçeğidir. Geçmişte olan güzel temaslarımız vardı ama maalesef o zaman gerçekleşmemişti. Fakat şuan buradayım ve Trabzonspor için elimden geleni yapacağım."

Özellikle geçtiğimiz sezon İngiltere liginde eski performansından uzak kaldığı eleştirilerine katılmadığını ifade eden yıldız oyuncu, kendisini çok iyi hissettiğinin altını çizdi. N'Doye, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşaktaş'ın yaptığı yıldız golcü transferleriyle ilgili, "Diğer takımların yaptıkları transferler, izledikleri politikalar onların bileceği iştir. Ben kendime çok güveniyorum. Trabzonspor'un çok büyük bir kulüp olduğunu biliyorum. Zaten o yüzden de buradayım. Yeteneklerimi takımın yararına kullanabilmek için sonuna kadar savaşacağım." değerlendirmesini yaptı.

HURMA: 2-3 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ

Sportif Direktör Süleyman Hurma da önemli ve değerli bir oyuncuyu kadrolarını kattıklarını söyledi. N'Doye'nin camianın beklediği performansı ortaya koyacağına inandığını söyleyen Hurma, "Biz de kendisi için takımımıza, şehrimize ve ülke futboluna biran önce adapte olması için yardımcı olacağız." dedi.

Takıma mutlaka bir savunma oyuncusu daha alacaklarını belirten Süleyman Hurma, istedikleri şartlar oluştuğu takdirde 2 veya 3 transfer daha yapmayı planladıklarını, uygun şartlar oluşmazsa da yapmayabileceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber N'Doye: Yeteneklerimi takımın yararına kullanabilmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER