Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Nazmi Ardıç teslim oldu

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren emniyet müdürlerinden eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, hakkındaki gözaltı kararı nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

Nazmi Ardıç gözaltına alındı

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren emniyet müdürlerinden eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, hakkındaki gözaltı kararı nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Ankara'dan bağımsız milletvekili adayı olan Nazmi Ardıç'ın başkanlığını yaptığı Çağın Mağdurları Derneği'nin bu akşam yapılacak resepsiyonu da, otel yönetimine yapılan baskı sonucu iptal edilmişti.

Teslim olmadan önce basın mensuplarına çok önemli bazı açıklamalarda bulunan Ardıç, röportaj esnasında gözaltına alındı. Annesine sarılarak kendisine dua etmesini isteyen Ardıç'a polisler acele etmesini söyledi. Ardıç, bunun üzerine polise "Kardeşim zaten teslim olmaya geldim müsaade et kızım ve eşimle vedalaşayım"  ifadelerini kullandı. 


"KENDİ HARAM SALTANATI İÇİN VATANA EVLATLARINI ATEŞE ATANLARI ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Ardıç'ın açıklamasından satır başları;

"Kendi haram saltanatlarını korumak adına vatan evlatlarını ateşe atanları, bu milletin istikbalini tehlikeye atanları önce Allah'a sonra yüce milletimize havale ediyorum. Allah'a binlerce şükürler olsun ki ne ben ne de arkadaşlarım hesabını veremeyeceğimiz en küçük bir iş yapmadık."

"SIFIRLADIKLARI PARANIN HESABINI VERMEDİLER"

Bu milletin hizmetkarı olmaktan başka bir davanın temsilcisi değiliz. Bize casus, hain diyenler yolsuzluklarının hesabını vermediler, sıfırladıkları paraların hesabını vermediler. Bu millete hesap vermeden bize iftira atmak alçaklıktır ve bu alçaklığın hesabını bir gün elbet verecekler. Biz bu süreç bittiğinde yeniden döneceğiz yeniden döndüğümüzde hesap sormak adına, millet adına ülkenin geleceğini tehdit eden insanlara ve bunların uşaklarına biz gereken hesabı günü geldiğinde soracağız

"BİR DERNEK AÇILIŞINA TAHAMMÜL EDEMEDİLER"

Milletvekili adaylığım söz konusu oldu, bir de "Çağın Mağdurları" adında bir derneğimizin açılışını yapacaktık. Bu derneğin açılışını iptal ettiler. Yeni Türkiye'nin demokrasisi sanırım bu. Bir dernek açılışına tahammül edemediler.  Hani diyorlardı ya cübbenizi çıkarın, üniformanızı çıkarın. Biz üniformamızı çıkarttık zorla çıkarttınız üniformamızı. Seçim yarışı için geldik buna bile tahammül edemediler. Buna tahammül edemediklerinden bu algı operasyonlarını organize ediyorlar. Ama Allah büyüktür. Milletimizin sağduyu sağduyusu geniştir. Milletimizin bu algı operasyonlarını anlayacağından eminim. Milletimizin vicdanı, bu meselelerin hakikatini tartmaya yeter.

"BAĞIMSIZ OLARAK SEÇİLMEMİZDEN KORKUYORLAR"

Bu milletin donanımı bu meseleleri yorumlamaya feraseti bunları anlamaya yeter.  Bu iftiraların tüm sebebi kendilerinin yolsuzlukla suçlanmış olmaları ve bunun hesabını vermemiş olmaları. Bugüne kadar 17-25 Aralık dosyalarında delillendirilmiş olan dosyaların, hadiselerin bir tekiyle ilgili olarak millete iki satırlık izahat yaptıklarını gördünüz mü çünkü veremezler bu hesabı ama ne olursa olsun bunu hesabını verecekler. Bağımsız olup bunu meclis kürsüsünden dile getirmemizden çekiniyorlar.

ANNE AYŞE ARDIÇ: BENİM ÇOCUĞUM HARAM YEMEDİ

Oğlu Nazmi Ardıç ile helalleşen anne Ayşe Ardıç da oğlunun suçsuz olduğuna vurgu yaparak, "Helal olsun yavrum, senin bir kötülüğünü görmedim. Bütün polislere de dua ediyorum." dedi. Anne Ardıç, yakınlarını da sakinleştirerek, "Ben ağlamaya gelmedim. Dimdiğiz ayaktayız. Benim çocuğum suçlu değil, benim çocuğum görevini yaptı. Ben çocuğuma helal süt emzirmiş helal ekmek yedirmişim. Hiçbir zaman için haram yedirmedim çocuğuma. Desinler ki casustu, şu idi bu idi. Bir Türkiye'ye sorsunlar benim çocuğumu. Benim çocuğum girer, aslanlar gibi de çıkar inşallah. Operasyon yaptılar, bu suç bulamadılar. Şimdi seçime atıldı. Önünü kesmeye çalışıyorlar."

VATAN SAĞOLSUN'

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, sağlık kontrolü için Eyüp Devlet Hastanesine getirildi. Ardıç gazetecilere el sallayarak, "Vatan sağolsun." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM




<< Önceki Haber Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Nazmi Ardıç teslim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER