NBA'de All Star oylaması sona erdi

ABD Basketbol Ligi NBA'de yılın en önemli oylaması sona erdi.

NBA'de All Star oylaması sona erdi

İlk defa ABD dışında yapılacak olan All-Star için halk oylamasında iki takımın ilk 5 oyuncuları seçiliyor. Buna göre 2 guard (oyun kurucu), 3 forvet ve pivot halkın oyları ile seçilecek.

İki takım için geri kalan 7'şer oyuncuyu NBA takım koçları belirleyecek. Her koçun kendi konferansından 7 oyuncu seçme hakkı var. Koçlar kendi takımlarının oyuncularına oy veremiyor. Halk oylaması 21 Ocak Perşembe günü New York saati ile (ET) 19.00'da açıklanacak. NBA'deki hocaların oyuncular arasından yapacağı seçim sonuçları ise 28 Ocak Perşembe günü duyurulacak.

Son olarak 14 Ocak'ta açıklanan halk oylaması sonuçlarına göre; 1 milyon 533 bin 432 oyla Batı Konferansı'nın güçlü takımlarından LA Lakers oyuncusu Kobe Bryant, Golden State'in ünlü oyuncusu Stephen Curry 1 milyon 206 bin 467 oyla ikinci sırada, Doğu Konferansı'nın güçlü takımlarından Cleveland'in başarılı oyuncusu LeBron James 830 bin 345 oyla 3. sırada yer aldı. NBA'deki başarılı temsilcimiz Enes Kanter ise 261 bin 608 oyla ilk 10'na girmeyi başardı.

Toronto’da gerçekleştirilecek olan NBA All-Star 2016, basketbolun tüm dünyada kutlanması için ulusal lig tarihindeki en yetenekli ve tutkulu oyunculardan bazılarını bir araya getirecek.

14 Şubat Pazar günü Air Canada Centre’da gerçekleşecek 65. NBA All-Star karşılaşması, 40’tan fazla dilde 200’den fazla ülkedeki taraftarlara canlı olarak ulaşacak. All-Star’ın ABD’deki televizyon yayınını geçtiğimiz 14 yıldır olduğu gibi bu yıl da TNT yapacak ve Turner Sports’un 31. All-Star yayın yılını vurgulayacak.

Air Canada Centre, 12 Şubat Cuma günü BBVA Compass Yükselen Yıldızlar Karşılaşması'na ve 13 Şubat Cumartesi günü State Farm All-Star Cumartesi Akşamı organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

NBA All-Star 2016 kapsamındaki diğer etkinlikler ise Kumho Tire ve NBA Gelişim Ligi Hayal Fabrikası tarafından gerçekleştirilecek NBA All-Star Ünlüler Karşılaşması ve NBA Gelişim Ligi All-Star karşılaşması olacak.
<< Önceki Haber NBA'de All Star oylaması sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER