NBA'in en değerli takımı belli oldu

Amerikan Forbes dergisi, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’in en değerli takımını açıkladı.

NBA'in en değerli takımı belli oldu

Amerikan Forbes dergisi, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’in en değerli takımının New York Knicks olduğunu açıkladı. 3 milyar dolarla en değerli takım olan Knicks, gelirlerini yüzde 20 oranında artırarak birinciliği Batı Konferansı'nın güçlü takımlarından Los Angeles Lakers'tan almış oldı. Ekonomi dergisine göre Knicks, televizyon ve sponsor anlaşmaları ile gelirlerini artırmayı başardı.



NBA'nin güçlü takımlarından Los Angeles Lakers 2,7 milyar dolarla ikinci sırada yer aldı. Chicago Bulls 2,3 milyar dolar ile 3. sırada, Boston Celtics 2,1 milyar dolar ile 4. ve Los Angeles Clippers 2 milyar dolar ile 5. sırada yer aldı. Forbes'a göre, NBA'de bir takımın ortalama değeri 1,25 milyar dolar. Takımlar geçen yıla göre yüzde 13 değer kazandı.

New York'un bir başka takımı Brooklyn Nets ise 1,7 milyar dolar ile 7. sırada yer aldı. Nets, 92 milyon dolar değerindeki basketbolcuları için 20 milyon dolar lüks vergisi verdiği halde gelirlerini artırdı. Rus milyarder Mikhail Dmitrievitch Prokhorov tarafından 2010'da satın alınan Nets'in o zamanki değeri 365 milyon dolardı. New York takımının kısa sürede büyük değer kazandığına dikkat çekildi. Forbes, NBA'nin Çin internet şirketi Tencent ile 500 milyon dolar karşılığında 5 yıllık anlaşma imzaladığını belirtti. 

CİHAN
<< Önceki Haber NBA'in en değerli takımı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER