Nedim Yücel: Bulunduğumuz noktadan memnunum


Acıbadem Üniversitesi'nin tecrübeli oyuncusu Nedim Yücel, takımı ve kendisi adına değerlendirmelerde bulunurken, "Bulunduğumuz noktadan memnunum." dedi.

16 senelik Süper Lig kariyerine sahip Nedim Yücel, Acıbadem Üniversitesi ile geçirdiği mevcut sezonu içtenlikle yorumlarken, şu anda bulundukları noktadan memnun olduğunu ifade etti. Sezon devam ederken yaşadığı birkaç haftalık sakatlık sürecinden de söz eden Yücel, artık ritmini bulduğunu ve play off dönemine dek takımına çok daha fazla katkı vereceğini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yayın kuruluşu tbftv'den Şansın Tokyay'a konuşan Nedim Yücel'in röportajının detayları şöyle:

İddialı bir şekilde yola çıktığınız ve Türkiye Basketbol Ligi'nin iki favorisinden biri olarak gösterildiğiniz 2015 - 2016 sezonu şu ana dek sizin için nasıl devam ediyor?
Söylediğin gibi, TOFAŞ ve biz kâğıt üzerinde ligdeki rakiplerimize göre yukarıda görünüyoruz. Yine de beklemediğimiz üç dört tane mağlubiyet aldığımızdan da bahsetmek gerekiyor. Şu anda ise takımın bir düzene oturduğunu düşünüyorum. Tabii önemli olan normal sezonda ne yaptığınızdan çok play off müsabakalarında neler olacağıdır. Bizim de sezon içinde yükselen bir grafiğimiz olduğunu söyleyebilirim. İnşallah play off maçları zamanında da en hazır şekilde olacağız.

Sözü geçen beklenmedik mağlubiyetlerin neden yaşandığını konuşacak olursak nasıl yorumların olur?
Ben iki sezon önce Darüşşafaka Doğuş çatısı altında da benzer şeyler yaşamıştım. O zaman da kâğıt üzerinde rakiplerimizden farklıydık. Üstelik bu sezon TOFAŞ gibi bir takım daha var yüksek bütçeyle kurulan, o zaman öyle bir durum da yoktu, biz tektik. Ona rağmen sezonu 6 – 7 mağlubiyetle kapatmıştık. Acıbadem Üniversitesi'ne dönelim; buradaki bazı oyuncular ilk defa Türkiye Basketbol Ligi'nde forma giyiyorlar. Kerem Tunçeri örneğin; bu ligde ilk defa oynuyor. Çok kariyerli oyunculara sahibiz ama çoğu buradaki basketbola alışık değiller. Takımın geç kurulmuş olması da bazen sıkıntıya girmemize sebep oldu. Şu anda ise her şeyin yoluna girdiğini düşünüyorum. Herkes burada oynanan basketbola alıştı ve ben bulunduğumuz noktayı son derece olumlu buluyorum.

Rakiplerinizin size karşı ekstra bir motivasyonu olduğunu hissettiğiniz oluyor mu?
Tabii, burası herkesin oynamak isteyeceği bir kulüp. Tabii TOFAŞ da öyle. Rakiplerin de bize karşı daha fazla motive olduğu bir gerçek. Örneğin ben Süper Lig'de forma giyerken Anadolu Efes ya da Fenerbahçe'de oynamadım ama oynamak istemişimdir… O takımlara karşı da ayrı bir motivasyon ile oynamış olduğum doğrudur…

Son olarak sezon devam ederken geçirdiğin bir sakatlık sonucu bir ay kadar parkeden uzak kaldın. O süreç ile ilgili neler konuşabiliriz?
Şu anda bir sıkıntım yok ama o dönem benim için çok sıkıntılı geçti. Ekim ayı sonunda İstanbul DSİ maçında bir sakatlık yaşadım ve o duruma bir süre tam olarak teşhis konamamış olması beni kötü etkiledi. Biliyorsun benim iki sene önce aşil tendonum kopmuştu. Tekrar öyle bir ihtimal olabilir şeklinde yorumlar da gelince iyice gerildim, neyse ki durumun öyle olmadığı çıktı ortaya. Dediğim gibi, neyin ne olduğunu anlamam uzun sürdüğü için sıkıntılı bir süreç geçirdim ama dört beş hafta sahadan uzak kaldıktan sonra tekrar oynamaya başladım. Sezon devam ederken yaşanan sakatlıklar oyuncular için aynı tempoda geri dönüş anlamında sıkıntılı olabiliyor. Ben de ritmimi anca bulabiliyorum… Umuyorum ki play off zamanına dek takıma çok daha iyi katkı vereceğim.
CİHAN
<< Önceki Haber Nedim Yücel: Bulunduğumuz noktadan memnunum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER