Nefret operasyonlarında skandal detay

Hayırsever işadamlarının destekleriyle fakir öğrencilere ücretsiz kurs verip şampiyon çıkaran okuma salonlarına düzenlenen nefret operasyonunda yeni bir skandal yaşandı.

Nefret operasyonlarında skandal detay

Polisin baskın yaptığı Altın Çocuk Okuma Salonları yöneticilerinin başarılı eğitim çalışmaları dolayısı ile dönemin vali ve vali yardımcısının elinden iki kez ödül aldığı ortaya çıktı. Hayırseverlerin destekleriyle Adana'nın gecekondu semtlerinde açılan kursların, ‘terör ve uyuşturucu' gibi risklere karşı korumadaki rolü nedeniyle emniyet müdürlüğünce de sahiplenildiği belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin avukatlarından Nazmi Değirmenci de ‘iyiliğin cezalandırıldığını' söyledi. Müvekkillerinin ‘kamu kurumu dolandırıcılığı' iddiasıyla gözaltına alındığını hatırlatan Değirmenci, 2008'de hizmete başlayan Altın Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin SODES projelerine kamu ihale ve usullerine göre girdiğini anlattı.

BÜTÜN İHALELER ŞEFFAF
Bütün ihalelerin çok şeffaf bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Değirmenci, şöyle devam etti: “Aşamalı bir proje. Sadece dernek yetkililerinin ‘ben işi aldım' demesiyle bitecek bir hadise değil. Öncelikle valilik projelerle ilgili ilan yapıyor. Konu başlıklarına göre proje alıyor. Herkese açıktır. Tüm STK'lar buraya taslak projeler hazırlıyor. Maliyet hesapları yapılıyor. Valilik SODES birimi bunları değerlendiriyor. Vali yardımcısı ve vali imzalıyor, daha sonra Kalkınma Bakanlığı'na gidiyor. Ortada üç dört aşamalı bir işlem var. Zor şartlarda alınan bir ihale.” Avukat Faruk Özkan da bilirkişi raporuna dayanan dosyanın içeriğinin kendilerine gösterilmediğini kaydetti. Raporların çelişkilerle dolu olduğunu kaydeden Özkan, yapılan işlemlerin tarihlerinin birbirine uymadığını ifade etti.

<< Önceki Haber Nefret operasyonlarında skandal detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER