Nefret operasyonunda gözaltına alındı

İş adamları ve Bank Asya çalışanlarına yönelik nefret operasyonunda gözaltında skandal uygulamalar yaşandı. 6 aylık bebeğini emzirmek isteyen gözaltındaki anneye 3 saat sonra izin verildi. Şeker hastası olan Halit Dumankaya'nın insülün iğnesini polislerin kaybettiği öğrenildi.

BANK ASYA ÇALIŞANLARI ADLİYEYE GETİRİLDİ

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen nefretoperasyonunda Bank Asya çalışanları veiş adamlarının aralarında olduğu 100 kişi gözaltına alındı. Dumankaya İnşaat'ın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ile Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da gözaltına alındı. Soruşturmayı Savcı Hüseyin Önelge yürütüyor.

3 SAAT SONRA İZİN VERDİLER

İstanbul Emniyeti'ndeki sorguda skandal uygulamalara imza atıldı. Gözaltındaki 5 kadından biri olan özel bir şirket yöneticisine, anneannesi tarafından Emniyet'e getirilen 6 aylık bebeğini emzirme izni verilmediği öğrenildi. Bebeğin ağlaması ve yakınlarının ısrarı üzerine 3 saat sonra emzirme izni verildiği ortaya çıktı. Yönetici kadın, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki isimlere, “Herhangi bir gazeteye aboneliğiniz var mı, Birilerinin abone olması için ricacı oldunuz mu, Fethullah Gülen hakkında ne düşünüyorsunuz, Fethullah Gülen ile tanıştınız mı, Herhangi bir derneğe bağış yaptınız mı” diye soruldu.

YANLIŞ İSİMLERE GÖZALTI SKANDALI

Hakkında gözaltı kararı bulunan bir şahısın 2007'de kaldığı bekar evine baskın düzenleyen polis, bir üniversite öğrencisini gözaltına aldı. Aranan şahsın ise dün itibarıyla terhis olarak Emniyet'e gittiği öğrenildi.

‘NE KURBANI KARNIM ZOR DOYUYOR'

Şirket yöneticisi diye isim benzerliğinden gözaltına alanan M.S. adlı bir şahsa, holding sahibi olup olmadığı, kurban bağışında bulunup bulunmadığı soruldu. M.S, “Millet bana kurban veriyor. Ne kurbanı ne holdingi karnımı zor doyuruyorum” şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı. Fethullah Gülen'i tanımadığını söyleyen M.S'ye polislerin “Televizyonda da mı görmedin” diye sorduğu M.S.'nin de “Televizyonum yok” diye yanıt verdiği öğrenildi.

İNSÜLİN İĞNESİNİ KAYBETTİLER

Gözaltında yaşanan bir başka skandal ise Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Halit Dumankaya'ya yönelik bir işlemde yaşandı. Şeker hastası olan ve insülin iğnesi kullanan Halit Dumankaya'nın yakınları gözaltı işlemi sırasında polislere olası bir rahatsızlık anında kullanılması için ilaç teslim etti. Ancak Halit Dumankaya'yı gözaltına alan polisler insülin iğnesini kaybetti. Nezarethanede rahatsızlanan Halit Dumankaya için insülin iğnesi bulunamadı. Daha sonra yeni bir iğne getirilerek Halit Dumankaya'nın komaya girmesinin engellendiği öğrenildi.

GÖZALTINDA ÇiRKiN TAHRiK

Nezarethanede tutulan isimlere polisler tarafından, “Bunlar terörist, bunların kurtuluşu yok” denilerek sözlü tacizde bulunulduğu öne sürüldü. Şahısların polisilerce tahrik edildiği iddia edildi.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ
<< Önceki Haber Nefret operasyonunda gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER