Doğuma 3 gün kala!

Ankara'da yapılan nefret operasyonunda 14 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltındaki M.E.’nin 9 aylık hamile olduğu öğrenildi. Doğumuna üç gün kalan M.E. 4 saat boyunca sorgulandı. Yüzde 50 zihinsel engelli bir kişi de terör örgütü suçlamasıyla gözaltında.

Nefret operasyonu - İstanbul

Video: Arşiv

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 14 ayrı adrese sabah saatlerinde baskın düzenlendi. 

Sözde paralel yapıya mali destekte bulundukları iddiasıyla yapılan soruşturmada büyük bir hukuksuzluğa imza atıldı. 6'sı kadın 14 öğretmen gözaltına alındı.



BANKAYA PARA YATIRMAK SUÇ

Sağlık kontrolünden geçirilen öğretmenlerden 2 kadının hamile olduğu, 2 kadının ise 2 yaşından küçük halen emzirdikleri bebeklerinin bulunduğu belirtildi. 

Avukatların, savcılık ve emniyet mensuplarına kadınların durumunu anlatmasına rağmen gözaltı kararının kaldırılmadı. 9 aylık hamile öğretmen M.E.'nin doğumuna sadece 3 gün kaldığını gösteren raporlara rağmen evinden alınarak emniyet binasına götürüldüğü kaydedildi. 

M.E.'nin emniyette 4 saat boyunca sorgulandığı belirtildi. Annesi gözaltına alınan bebeklerin emzirilmeleri için babaları tarafından Ankara Emniyeti'ne getirildiği belirtildi. 

Öğretmenlerin Bank Asya aracılığıyla yurt dışındaki bir eğitim derneğine para göndermeleri suç olarak gösterildi.

AÇ OLDUĞUNU DAHİ SÖYLEYEMİYOR

Avukat Mustafa Onur Aslay, soruşturmadaki hukuksuzluklarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 

Avukat Aslay, "Bugün Ankara'da yapılan operasyonda yüzde 50 zihinsel engelli, cezai ehliyeti olmayan biri terör örgütüne üye olmaktan suçlanıyor. 

Aynı dosyada 2 hamile, 2 engelli 2 de 2 yaşında bebeği olan bayan terör örgütüne üyelikten suçlanıyor. 

Zihinsel engelli kişi emniyette karnının aç olduğunu dahi söyleyemiyor" dedi.    

Sözde ‘paralel yapı’ adı altında ‘cadı avı’ akıl almaz bir şekilde devam ediyor. Ankara’daki operasyonda 6’sı kadın, 8’i erkek 14 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 2 hamile ve 2 yeni doğum yapan kadın ile 2 de engelli öğretmen bulunuyor. Kadınlardan birinin doğumuna 3 gün kaldığı öğrenildi.

Sözde ‘paralel yapı’ adı altında ‘Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘cadı avı’ aralıksız devam ediyor. Soruşturmaların son adresi Ankara oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 6’sı kadın olmak üzere 14 öğretmen gözaltına alındı. Gerekçe olarak da sözde ‘paralel’ yapıya mali destekte bulunmaları gösterildi. Öte yandan soruşturmada bazı skandallar da yaşandı. Gözaltına alınan 2 kadının hamile, 2 kadının yeni doğum yaptığı 2 kişinin de engelli olduğu dile getirildi. Hamile kadınlardan birisinin ise doğumuna 3 gün kaldığı öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre; Organize Şube ekipleri, belirlenen 14 adrese sabah saatlerinde baskın düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 6’sı kadın 8’i de erkek 14 kişi gözaltına alındı. Öğretmenler, önce sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan tetkiklerde 2 kadının hamile olduğu, iki kadının da yeni doğum yaptıkları yönünde ekiplere bilgi verildi. Özellikle öğretmenlerden birisinin doğumuna birkaç gün kaldığı ifade edildi. Buna rağmen kadın öğretmen, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hamile öğretmenlerin avukatları da müvekkillerinin sağlık sorunları bulunduğu yönünde bildirimde bulundu. Sağlık sorunlarına rağmen öğretmenler serbest bırakılmadı.

Öğretmenlerin gözaltına alınmalarına gerekçe olarak Bank Asya aracılığıyla yurt dışındaki bir derneğe para göndermeleri gösterildi. Öğretmenlerin avukatları, gerekçelerin uydurma olduğunu söyledi.

Emniyette bebek emziriyorlar

Gözaltına alınan ve birkaç aylık çocukları bulunan öğretmenler de nezarethaneye alındı. Anneler çocuklarını birkaç saatte bir emziriyor. Çocuklarını emzirdikten sonra, bebekler babalarına teslim ediliyor.

İki ilde ‘cadı avı’ operasyonu

Öte yandan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Manisa, Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya’da hayırseverlerin evlerine baskınlar düzenlendi. Aralarında polis ve öğretmenlerin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Geceyi Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’nde geçiren 21 kişi sabahın erken saatlerinde iki minibüsle hastaneye getirilere sağlık kontrolünden geçirildi. Bayburt merkezli operasyonda ise 38 kişi hakkında gözaltı kararı nedeniyle Trabzon, Sivas, Erzurum, Karabük, Amasya, Kocaeli, Ankara, Amasya, İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli ve Zonguldak’ta eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Haklarında yakalama kararı bulunan 38 kişiden 23’ü gözaltına alındı.

İki engelli de gözaltında

Gözaltı işlemlerinde önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. Sabah saatlerinde gözaltına alınarak emniyete getirilen öğretmenlerden birisinin yüzde 50 engelli olduğu dile getirildi. Söz konusu şahsın avukatı hem emniyete hem de savcılığa başvuruda bulundu. Müvekkilinin cezai ehliyetinin olmadığına vurgu yaptı. Müvekkilinin nezarethanede aç olduğunu bile söyleyemediğine dikkat çekti. Ancak savcılık avukatların talebini dikkate almadı.

DEVLETİN SİLAHI TERÖRE DELİL OLDU 

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sözde Paralel yapı gerekçesiyle yürütülen soruşturmanın 126 sayfalık iddianamesi Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 43 kişi hakkındaki iddianamede silahlı terör örgütü suçlamasına delil olarak polis ve askerlerin silahları, Hrant Dink suikasti, Ergenekon ve Balyoz davaları gösteriliyor.

İddianamede tanıkların trajikomik hatıralarına da yer veriliyor. Ömer Doğan Çimenlik ifadesinde, şiddet gördüğü için boşanan kızının evliliğini terör örgütüne delil olarak anlatmış. Çimenlik, “Abi ve ablaları, bekar erkek ve kızların fotoğrafları üzerinden birbirlerini beğenip tanışıp evlendiriliyordu” diyor.

TÜRK TARİHİNDEN ÖRNEKLER VERDİ

Savcı iddianamesinde, Türk tarihine Selçuklular ve Osmanlılara da atıf yapıyor. İktidarların cemaat ve tarikatlara saygılarından ve dini hassasiyetlerinden dolayı hürmetli davrandığını vurgulayan savcı, “Türk devlet refleksi ile tarikat ve cemaatlerin devlet erkini ele geçirme heveslerine hiçbir dönem ve zamanda izin vermemişler, yeri geldiğinde kuralları işleterek bu tür cemaat ve tarikatları tasfiye etmişlerdir” diyor. İddianamede, burs ve kurban yardımlarına atıfta bulunup ‘dini duyguların’ istismar edildiğini söylenirken, kamu otoritesi ve silah gücünün kullanıldığı iddiasında bulunuluyor.

ÖĞRENCİYE BURS FAKİRE ET VERMEKLE SUÇLANIYORLAR!

Ankara'da aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 8’i kadın 14 kişi, burs verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanlardan birinin yüzde 50 engelli olduğu ve cezai ehliyeti bulunmadığı öğrenildi. İki kişinin hamile, ikisinin de bebeği olduğu kaydedildi.

Bayburt merkezli 12 ilde dün operasyon yapıldı. 23 kişi burs verdikleri için gözaltına alındı. 38 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu operasyonun gerekçesi cemaate üye olmak ve burs vermek. Trabzon, Sivas, Erzurum, Karabük, Amasya, Kocaeli, Ankara, Amasya, İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli ve Zonguldak'ta eşzamanlı yapılan operasyonda bulunamayan 15 kişi ise aranıyor.

Manisa merkezli 9 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 19'dan 21'e yükseldi. Burs verdikleri için gözaltına alınanların cuma gününe kadar sorgularının tamamlanıp adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

BABA PARASIYLA DARBE!

Selam Tevhid soruşturmasında görevli 54 hakim ve savcıyla ilgili ‘kumpas’ iddialı davanın iddianamesinde bir skandal ortaya çıktı. Savcı Hüseyin Ayar için müfettişlerce hazırlanan raporda, babası İhsan Ayar’a bir alışveriş nedeni ile Mehmet Yalçın Ehli isimli şahıs tarafından banka yoluyla havale edilen para suç delili gösterilmiş.

SAVCI SUÇ İŞLİYOR

Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararında imzası olduğu gerekçesiyle açığa alınan ve hakkında ‘darbeye teşebbüs’ten dava açılan savcı Hüseyin Uyar, iddianameyle ilgili tespitlerini ‘adalet.org’ web sitesinde ‘meslektaşlarıyla paylaştı. Savcı Ayar, “Bu durum iddianameyi düzenleyenlerin ne kadar çaresizlik içinde olduklarını gösteriyor” dedi. Ayar, amacın hukuk değil, cadı avı ile yargısız infaz olduğunu söyledi ve yapılanın suç olduğunu vurguladı.

Yeni Hayat - Meydan - Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Doğuma 3 gün kala! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER