Nefret operasyonunda 80 yaşındaki emekli öğretmeni gözaltına aldılar

Hayırsever işadamları, öğretmenler, ev hanımları ve çalışanlara yönelik nefret operasyonları Ramazan, oruç dinlemeden devam ediyor. ‘

Nefret operasyonlarında bu görüntüler yaşanıyor

Terörist’ iddiasıyla masum insanlara yönelik yapılan operasyonun son adresi Gümüşhane oldu. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Gümüşhane merkezli 10 ilde yapılan ve 19 kişi hakkında yakalama kararı olan operasyonda şuana kadar 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında  80 yaşındaki emekli öğretmen A.B’nin de olması dikkat çekti. Gümüşhane’de uzun süre öğretmenlik yapan, hemen herkesin saygıyla andığı ilin kanaat önderlerinden olan A.B.’nin yetiştirdiği öğrencilerin bir çoğu üst düzey devlet kademelerinde görev yaptı, yapıyor.

Ramazan ayında 06.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda adreste arama yapıldı. Aralarında öğretmen, muhasebeci ve esnaflarında bulunduğu gözaltına alınan hayırseverler, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahısların, Emniyet’teki ifade işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

80’LİK EMEKLİ ÖĞRETMENİ DE GÖZALTINA ALDILAR
Gözaltına alınanlar arasında 80 yaşındaki emekli öğretmen A.B’nin de olması tepki çekti. Gümüşhane’de uzun süre öğretmenlik yapan emekli öğretmen, hemen herkesin saygıyla andığı ilin kanaat önderlerinden birisi. A.B.’nin yetiştirdiği öğrencilerin bir çoğu üst düzey devlet kademelerinde görev yaptı, yapıyor.



AKP KADIN KOLLARI DA ZİYARET ETMİŞ
Yüzlerce öğrencinin yetişmesine vesile olan emekli öğretmen A.B.’yi, AKP Gümüşhane Kadın Kolları da ziyaret etmiş. 2010 yılında Öğretmenler Günü vesilesiyle İl Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ziyaret, A.B.’nin evinde yapılmış. Partinin il başkanlığı sitesinde de yer alan haberde, “AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut ve yönetim kurulu üyeleri 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle emektar öğretmenlerden Aziz Bayraktar’ı evinde ziyaret edip öğretmenler gününü kutladılar.” deniliyor.

Ziyaretle ilgili haberde Karabulut’un şöyle konuştuğu belirtiliyor: “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün de belirttiği gibi; milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez. Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızın mimarı öğretmenlerimize her zaman şükran borçlu olacağız. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında en büyük emek sahiplerinden olan öğretmenlerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bu vesile ile tüm çalışan ve emekli olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.”


MHaber
<< Önceki Haber Nefret operasyonunda 80 yaşındaki emekli öğretmeni gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER