Nereye defnedileceği belli oldu

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'in cenazesiyle ilgili kriz çözüldü.

Nereye defnedileceği belli oldu

Sözcü gazetesinin haberine göre, Tarsus Belediyesi Altındöken’in ailesine çocuklarını defnedebilecekleri bir yer gösterdi. Aile de bu yeri kabul etti. Aile avukatı, olası bir sıkıntı yaşanmaması ve güvenlik tedbirleri konusunda Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yetkilileri cenazenin nasıl ve ne şekilde toprağa verileceği yönünde bilgilendirdi. Cenaze hazırlıklarına başlayan aile birinci derecede yakınlarının katılacağı sakin bir tören için hazırlık yapıyor. Aile Avukatları İbrahim Kaplan emniyet yetkilileri ile bir araya gelerek güvenlik tedbirlerini konuştu.


Suphi Altındöken’in Mersin’in Tarsus İlçesi’nde toprağa verileceği belirtilirken, hangi köy olduğu ise olası bir tepkiye karşı sır gibi saklanıyor. Altındöken Ailesinin avukatı İbrahim Kaplan, “Tek temennimiz ailenin kendi haline bırakılarak cenazesini huzurlu bir şekilde defin etmesidir” dedi.

Suphi Altındöken’in annesi Naciye Tan’ın, oğlunu öldüren kişilerin yargılanacağı davaya müdahil olmak üzere Adana Cumhuriyet Savcılığı’na avukatları aracılığı ile dilekçe vereceği belirtildi. Olayda yaralanan Necmettin Atındöken de aynı davaya müdahil olarak katılmak istediğini avukatı aracılığı ile duyurdu. Aile avukatı İbrahim Kaplan, cenazenin toprağa verilmesinin hemen ardından Adana Cumhuriyet Savcılığı’na davaya müdahil olmak üzere başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Öte yandan Özgecan Aslan’ı hunharca öldüren Ahmet Suphi Altındöken’i hükümlü olduğu cezaevinde koğuşunda tabancayla vurarak öldüren hükümlü Gültekin Alan ile olaya karıştıkları öne sürülen çete lideri hükümlü Ahmet Tekin Baykal, tutuklu Ferhat Yüksel ve hükümlü Hüsamettin Bağlar başka cezaevlerine nakledildi. Güvenlik nedeni ile 4 şüphelinin hangi cezaevine gönderildiği ise açıklanmadı. Olayla ilgili tutuklanan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan ile hükümlü Hüsamettin Bağlar’ın eşi Gamze Bağlar ise Kürkçüler Cezaevi’nde tutuklu olduğu öğrenildi.

KAYNAK: SÖZCÜ

<< Önceki Haber Nereye defnedileceği belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER