Nevruz Bayramı'nda bayrak gösterisi


Kayseri'de, Türk cumhuriyetlerinden gelerek şehirdeki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, Nevruz Bayramı sebebiyle bayrak gösterisi yaptı.

Kayseri'de Nevruz Bayramı, Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Sabancı Kültür Sitesi önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Kutlama etkinliğine; Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Gökhan Azcan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Orta Asya'dan Balkanlara kadar bütün coğrafyada Nevruz Bayramı'nın neşeyle, şenlikle kutlandığını söyledi. Rektör Güven, "Nevruz gündönümünü ve baharın gelişini müjdeleyen bir bayram. Ülkemiz bu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor. Bu bayramın aydınlık ve güzel günlerin bir müjdesi olmasını temenni ediyorum. Buraya gelen ya da gelemeyen bütün misafirlerin bayramını kutluyor, herkesin eğlenceli bir vakit geçirmesini diliyorum." dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise Nevruz Bayramı'nın barış içinde geçmesi temennisinde bulundu. Aygenç, "Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk devletlerinin hepsinde bugün Nevruz, bahar bayramını olarak kutlanıyor. Bugün kara kıştan çıkıyoruz doğa yeşeriyor. Bizde baharın coşkusunu yaşıyoruz. Ağaçlar çiçek açıyor, toprak uyanıyor. Bu güzel günleri anmak, mutluluğu, kardeşliği, barışı bir arada yaşamak için bu bayramı kutluyoruz." diye konuştu.

Tören konuşmalarından sonra spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Türk cumhuriyetlerinden gelerek ERÜ'de eğitim gören öğrencilerin bayrak gösterisinin ardından nevruz ateşi yakıldı. Protokol üyeleri de bu ateşin üzerinden atladı. Örs üzerinde demir dövülmesi ve boyalı yumurtaların tokuşturulmasının ardından davetlilere nevruz pilavı ikram edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Nevruz Bayramı'nda bayrak gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER