Niğdeli esnaf 2016 yılından umutlu

Niğdeli esnaf 2016 yılından umutlu

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin, esnaflar için 2015 yılının sıkıntılı geçtiğini, 2016 yılından umutlu olduklarını söyledi.

2015 yılında hükümetsizlik süreci ve terör olaylarının artmasıyla esnafların sadece Doğu'da sıkıntıya girmediğini belirten Aykin, tüm ülkenin özellikle de küçük esnafın olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Başkan Aykin yaptığı açıklamada; "2015 pek iç açıcı bir yıl olmadı. 7 Haziran seçimlerinden önce esnaflar umutluydu. 7 Haziran'dan sonra hükümet kurulmayınca faizlerin yükselmesi ve güven olmayınca sıkıntılı zaman yaşandı. 1 Kasım seçimleri beklenildi ve hükümet kuruldu. Bu süreç içerisinde hükümet boşluğu nedeniyle terör olayları Türkiye'de bir huzursuzluk yarattı. Doğuda yaşayan kürt kardeşlerimizin hepsi terörist değil ama orada farklı algılar oluşturulmak istendi. Bu da huzursuzluğu peşinde getirdi. O bölgede çok esnafımız mağdur durumda. Hükümetsizlik, terör olayları yıprattı bizi. Hükümetin yeni yasalarıyla çalışan emekli bağkur kesintisinin kaldırmasını bekliyoruz. Sağlık alanında 2 ay borcunu ödemeyen esnaf sağlıktan yararlanamıyordu bununla ilgili de yaptırımlar olmasını bekliyoruz. KOSGEB destekleri artmaya başladı. İnşallah Başbakanımızın açıklamasıyla genç esnaf arkadaşlarımız desteklenecek. Büyük umut ediyorum ki 2016 yılı çok iyi olacak. Çünkü küçük esnaf için 2015 yılı çok kötü geçti" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Niğdeli esnaf 2016 yılından umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER