Nijerya’da dev eğitim hamlesi

Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın hem genç işsizliği ile mücadele hem de eğitimin yaygınlaştırılması için tek seferde 500 bin öğretmen alımı yapacağı açıklandı.

Nijerya’da dev eğitim hamlesi

Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin geçen yıl işbaşı yapması sonrasında iktidarında hazırlattığı ilk bütçede 500 milyar Nijerya Nairası (7,3 milyar TL) ayrılan ‘sosyal yatırımlar’ kapsamında yapılacak alımlar için resmi başvurular pazar gününden itibaren yapılabilecek.

Başkan Yardımcısı Yemi Osinbajo’nun makamından yapılan açıklamada ‘N-Power Teach’ adı verilen ve yarım milyon yeni üniversite mezununa öğretmenlik fırsatı sunacak proje dışında iki farklı proje kapsamında da özellikle teknoloji ve inşaat alanlarında eğitilmek üzere de toplam 100 bin yeni alımın yapılacağı duyuruldu. 

Gerek öğretmenlik gerekse bu diğer alanlarda iş sahibi olmak isteyen adayların başvurularını yapabilmeleri için de www.npower.gen.ng portalını açan Abuja hükümeti, adaylara mesleki eğitimleri süresince de maaş ödeneceğini belirtti.

350 lira maaş ve bilgisayar

Resmi açıklamaya göre başvurular sonrasında belirlenen öğretmen adaylarına ayda 23 bin naira (yaklaşık 350 lira) maaş ve bir de bilgisayar verilecek. 

Yeni öğretmenler, ilk ve ortaöğrenimin yanı sıra tarım, kamu sağlığı, toplum ve yetişkin eğitimi alanlarında da istihdam edilecek. 

Hem nüfus hem de ekonomi olarak Afrika’nın en büyüğü olan Nijerya’da kişi başına düşen milli gelir 2600 dolar düzeyinde. 180 milyonluk ülkede her iki kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

<< Önceki Haber Nijerya’da dev eğitim hamlesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER