Nijeryalı veliler: Türk okulları, Türkiye ile gönül köprüsü kurmamızı sağladı


ANTALYA (CİHAN)- Nijeryalı öğrenci velileri, Türkiye ile dostluk köprüsü kurmak için Anadolu turuna çıktı. Nijerya'nın Başkenti Abuja'da Nijerya Türk Okulları'nda öğrencileri okuyan 7 öğrenci velisi; Türk aile yapısı, eğitim, kültür ve misafirperveliği yerinde görmek için İzmir, İstanbul ve Antalya'da tura çıktı.

Nijeryalı öğrenci velileri, Türkiye'de eğitim sistemini yerinde görmek için Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Toros Sema Ortaokulu'nu ziyaret etti. Nijeryalı veliler, okullarındaki eğitim sistemiyle ilgili okulun Müdür Yardımcısı Vedat Özcan'dan İngilizce bilgi aldı. Veliler, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında bilgi aldıktan sonra öğretmen ve öğrencilerle İngilizce sohbet etti.

Nijerya Abuja Türk Okulları Müdürü Hakan Karaman, Nijeryalı velileriyle birlikte Almanya'dan üç şehri gezdikten sonra İstanbul, İzmir ve Antalya'da Türkiye-Nijerya dostluk köprüsünü geliştirme adına tur düzenlediklerini kaydetti. Velilerin, Türk misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirten Karaman, okul ziyaretiyle aynı zamanda misafirlerin Türkiye ile Nijerya'daki eğitim sistemini karşılaştırma imkanı elde ettiğini ifade etti.

"TÜRK OKULLARININ KALİTESİNE GÜVENDİĞİM İÇİN ÜÇ ÇOCUĞUMU VERDİM"

Nijeryalı öğrenci velisi İbrahim Berlo, Nijerya-Türk Okulları'nda üç çocuğunun okuduğunu, eğitim kalitesine güvendiği için çocuklarını Türk okullarında okuttuğunu söyledi.

Ülkesindeki Türk okullarının eğitim kalitesi bakımından bir marka olduğunu belirten Berlo, "Ülkemizde açılan Türk okulları kısa sürede eğitimde marka oldu. Ülkemizdeki Bilim Kurulu, Türk okullarının uluslararası olimpiyatlarda elde ettiği başarıları tasdikledi. Abuja'daki Türk okulları, başta fizik, kimya ve matematikte dünyadaki bilimsel yarışmalarda hep birinciliklere imza attı. Türk okullarının eğitim kalitesine güvendiğim için üç çocuğumu bu okullara verdim. Ülkemizdeki Türk okulları, Türkiye ile gönül köprüsü kurmamızı sağladı." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Nijeryalı veliler: Türk okulları, Türkiye ile gönül... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER