Nobel ödüllü Aziz Sancar'a havalanında sürpriz


Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ABD'ye gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Bu sırada Sancar'a bir sürpriz yapılarak İstanbul Üniversitesi'ndeki mezuniyet fotoğrafı ve öğrencilik yıllarındaki tuttuğu notları hediye edildi. Öğrenciler ve öğretim üyesinin getirdiği hediye karşısında şaşıran Sancar, İstanbul'da geçirdiği güzel günler ve arkadaşlarını hatırladığını söyledi.

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelmişti. Ziyaretlerin ardından Sancar, Amerika'ya gitmek üzere Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na geldi. Burada ağabeyi Kenan Sancar'ın elini öpen Aziz Sancar, yakınlarıyla kucaklaştı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ve beraberindeki tıp fakültesi öğrencileri Sancara sürpriz yapmak için Atatürk Havalimanı VIP'e geldi. Ümmühan İşoğlu Alkaç, Aziz Sancar'a mezuniyet fotoğrafını ve öğrencilik yıllarında tutmuş olduğu notları verdi.

Elindeki dosyayı anlatan İşoğlu Alkaç, "Sınavla ilgili kendi yazılarınız var. Böyle hoş bir anı olsun istedik. Mezun olurken ki fotoğrafınızı taktim edelim istedik. Biraz ağırlık olacak kusura bakmayın. Tıp fakültesi öğrencileri sizin oturduğunuz sıralarda oturuyorlar. Her söyleminiz kitap yazılacak değerde." dedi.

'İSTANBUL'DA GEÇİRDİĞİM GÜZEL GÜNLERİMİ HATIRLADIM'

Hediye karşısında şaşıran Sancar, hediyenin İstanbul'da geçirdiği güzel günlerini, arkadaşlarını hatırlattığını söyledi. Hediyelerde nostalji olduğunu kaydeden Sancar, "Öğrenciler hocalar taktir ettiği için ayrıca sevindim. İnşallah Mayıs ayında Türkiye'ye tekrar geleceğim onları orada ziyaret ederim." dedi.

Konuşmanın ardından tüm aile bireyleriyle birlikte İstanbul'dan ayrılmadan fotoğraf çekildi. Sancar gazetecilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. VIP'te bir süre dinlenen Aziz Sancar, ailesiyle birlikte Amerika'ya gitti.

Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini nasıl koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne değer görülmüştü.

CİHAN
<< Önceki Haber Nobel ödüllü Aziz Sancar'a havalanında sürpriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER