Noter onaylı dolandırıcılık

Noter onaylı dolandırıcılık

Avcılar'da Mehmet Bayhan isimli kişiden noter kanalıyla otomobilini satın alan Hacı D., ödeyeceğine söz verdiği parayı ödemeyince dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Sattığı otomobili trafikte seyir halinde gören Bayhan, bir yandan aracı takip ederek bir yandan da cep telefonuyla polise ihbarda bulunarak şüphelileri yakalattı.

Bayhan, Chevrolet Captiva marka otomobilini internet ilanı ile satışa çıkardı. Kendisine ulaşan Hacı D. (43) isimli kişi ile 14 Eylül 2015 tarihinde notere giden Bayhan, otomobilinin satışını gerçekleştirdi. Parasını hesabına yatıracağını söyleyen Hacı D.'nin, satışını yaptığı otomobili de alarak gittiğini belirten Bayhan, üzerinden 20 gün geçmiş olmasına rağmen parasını alamadığını iddia etti. Avcılar'da 4 Ekim 2015 günü saat 14.20'de Mehmet Bayhan isimli kişi, cep telefonundan 155 polis imdat hattını arayarak bir dolandırıcılık ihbarında bulundu. Kendisini dolandıran kişiyi otomobil ile takip ettiğini belirten Bayhan, nasıl dolandırıldığının ayrıntısını da polise anlattı. Otomobilin istikamet bilgisini de alan polis, Avcılar E-5 yolu köprü üstünde gerekli tertibatı alarak otomobili durdurmaya çalıştı. Ancak dur ihtarına uymayan şüpheli, kaçmaya başladı. bir süre kovalamacanın ardından Hacı D., yanında bulunan Murat G. (40) ve Uğur A. (35) ile birlikte gözaltına alındı. Bu kişilerin GBT sorgulamalarında Hacı D. hakkında birisi bilişim sistemlerini kullanarak olmak üzere toplam 13 dolandırıcılık suçlamasıyla arama kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Uğur A. hakkında ise bir dolandırıcılık suçlamasıyla arama kaydı bulunduğu belirlendi.

Yapılan şikayet üzerine polis, otomobil satışının yapıldığı noterin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Bayhan ile şüphelinin otomobil satış işlemini gerçekleştirdikleri görüntülere de polis tarafından el konuldu.

Şebeke oldukları belirtilen zanlıların internetten satışa çıkartılan araçların sahiplerine kendilerini varlıklı kişiler olarak tanıttıkları ifade edildi. Satışlardan önce güven ortamı sağlayan dolandırıcılar, noterlerin kapanış saatlerine yakın zamanlarda araç sahipleri ile buluşuyorlardı. Araçlarını satacak kişilerle noterlere giden dolandırıcılar "Satış sözleşmesini noter kapanmadan imzalayalım. İşlemler bitsin. Parayı yatıralım" diyerek satış sözleşmelerini otomobil sahiplerine imzalatıyorlardı. Aynı şekilde Bayhan'ın otomobilinin satış işlemini de gerçekleştiren şüphelilerin, parayı ödemeden, satın aldıkları otomobil ile kaçtıkları iddia edildi.

Aynı yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları ifade edilen zanlılar İstanbul Emniyeti'ndeki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Otomobilin devrini üzerine alan Hacı D., bu dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak tutuklandı. Diğer iki zanlıdan Murat G. ise hakkındaki 13 dolandırıcılık suçu araması nedeniyle tutuklandı. Tutuklanan iki zanlı cezaevine sevk edilirken Uğur A. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Noter-onayli-dolandiricilik-1901639.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Noter onaylı dolandırıcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER