"NSU cinayetlerinin aydınlatılamaması Alman devletine güveni sarstı"


Hamburg bağımsız milletvekili Nebahat Güçlü NSU bağlantılı cinayetlerin bugüne kadar tam olarak aydınlatılamamasının göçmenlerin devlete olan güvenini sarstığını belirtti.

Güçlü, "NSU cinayetleri ile ilgili delillerin ve şahitlerin yok edilmesi ve yabancılara yönelik her geçen gün artan ırkçı saldırılar Almanya'da yaşayan göçmenlerin devletin güvenlik birimlerine olan güvenini de derinden sarsmıştır. Kamuoyu bu yönde birçok şeyin saklandığının, üstünün kapatılmaya çalışıldığının farkındadır. İşlenen cinayetlerin ırkçı motifli olabileceği yönünde birçok bilgi ve ifade olmasına rağmen devletin güvenlik birimleri bu ihtimali araştırmak yerine cinayetleri terör ve diğer kriminal suçlarla bağdaştırarak yıllarca acılı aileleri zan altında bırakmış, göçmenler hakkındaki önyargıların pekişmesine neden olmuştur." dedi.

NSU'nun ortaya çıkmasının üzerinden dört yıl geçmesine rağmen hâlâ ortada cevap bekleyen yüzlerce soru olduğuna dikkat çeken Güçlü şöyle devam etti: "Kaybolan dava dosyaları, tutarsız açıklamalar, ortaya tek tek çıkan gizemli bağlantılar belgelerle ortaya dökülse de yetkililer bu konuda hala suskun kalmayı tercih etmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber "NSU cinayetlerinin aydınlatılamaması Alman devletine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER