Numune Hastanesi yeni binasına taşınıyor, 3 gün sağlık hizmeti verilemeyecek

Numune Hastanesi yeni binasına taşınıyor, 3 gün sağlık hizmeti verilemeyecek

Yapımı tamamlanan yeni Numune Hastanesine taşınma çalışmalarına başlanacak. Siyasiler tarafından 'Eğitim ve araştırma hastanesi yapılacak' diye lanse edildiği halde, sadece devlet hastanesi olarak açılacağının ortaya çıkmasıyla Sivaslılar hayal kırıklığına uğramıştı. TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Numune Hastanesine taşınma sürecinde 3 gün sağlık hizmeti verilemeyecek.

Siyasilerin Eğitim ve Araştırma ile Bölge Hastanesi yapılacak diye sık sık dile getirdiği yeni hastane, devlet hastanesi olarak hizmet verecek. Sağlık Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılan ve Numune Hastanesi adını alacak hastane, taşınma işlemleri sonrası 12 Ekim'den itibaren hasta kabulüne başlanacak.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, "Sağlık hizmetleri sunumunun ülke genelinde yaygınlaştırılması, erişiminin kolaylaştırılması ve hasta memnuniyetinin sağlanması için, açılması onaylanmış yeni sağlık tesislerinin bir an evvel faaliyete geçmesi önem arz etmektedir. TOKİ tarafından yapımı tamamlanan yeni Numune Hastanesinin geçici kabulü yapılmış olup, tarafımıza devri sağlanmıştır. Tarafımızca teslim alınan yeni hastaneye taşınma sürecine girilmiştir. Taşınma iş ve işlemleri 09 - 10 ve 11 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yeni Numune Hastanesi taşınma sürecinden sonra Yeşilyurt Mahallesi, Çiftlik Caddesi ÇEDAŞ Yanı SİVAS adresinde hizmet verecektir." denildi.

3 GÜN SAĞLIK HİZMETİ VERİLEMEYECEK

Hastanenin taşınması aşamasında 3 gün boyunca sağlık hizmetleri verilemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, "9-10-11 Ekim 2015 tarihlerinde Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi taşınma sebebiyle hizmet veremeyecektir. Acil Servis Hizmeti, Sivas Devlet Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nce sağlanacaktır. 12 Ekim 2015 Pazartesi tarihinden itibaren yeni Numune Hastanesi binamızda tüm poliklinik, acil servis, yoğun bakım, yataklı servis hizmetleri ve diğer tüm hizmetlerimiz başlayacaktır." ifadesi kullanıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Numune Hastanesi yeni binasına taşınıyor, 3 gün sağlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER