Nusaybin'de hava harekatı ile 7 terörist etkisiz hale getirildi


Mardin Nusaybin'de icra edilen hava harekatı ile bölücü terör örgütü mensubu 7 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan önemli yurtiçi olaylar hakkında yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 205 oldu. Ayrıca dört adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 193 oldu.

Mardin Dargeçit'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, terk edilmiş sivil bir araca yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı (telsiz ile tuzaklanmış) imha edildi.

Muş Bulanık'da icra edilen operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist ile bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen üç iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile bu silaha ait bir adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi.

Batman Sason'da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen altı adet mağarada; muhtelif cins ve miktarda yiyecek, yaşam malzemesi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Gaziantep Oğuzeli'de Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen dördü yabancı uyruklu 10 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Van Erciş'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen üç iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de hava harekatı ile 7 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER