Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı 12. güne ulaştı


Mardin'in Nusaybin ilçe Kaymakamlığı tarafından 13 Kasım saat 21.00'de uygulamaya başlanan sokağa çıkma yasağı 12. gününe ulaştı. Hayalet kente dönen ilçe merkezinden sürü halinde ineklerin geçişi kameralara yansıdı.

Nusaybin ilçesinde Cuma Günü 11 mahallede 8 saatliğe verilen aradan sonra ilçe geneli tekrar sokağa çıkma yasağı sürerken Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde de ise sokağa çıkma yasağı 12. güne ulaştı.

Halkın büyük bölümü su ve gıda ihtiyacı sorunu yaşarken bazı ailelerin yem ihtiyacını karşılayamaması nedeniyle kent merkezinde büyükbaş hayvanlarını sokağa bıraktıkları görüldü. İlçeden binlerce kişinin ayrıldığı öğrenildi. Yasağın kalkmadığı Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerin büyük bölümünde 12 gündür elektrik ve su verilemiyor. Mahallelerde jeneratör sesi duyulduğu veya bir ışık görüldüğünden de vatandaşlar bataryası biten cep telefonlarını ve aydınlatma ışıklarını alarak gizlice şarj ediyor. Mahallede yaşayan halkın büyük bir bölümü yasağın kalktığı Cumartesi günü, 4 mahallenin yasağı devam ederken halk o mahallelerden bazıları sopaya beyaz bayrak asarak çıkmak zorunda kaldı. Mahalle adeta boşaldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı 12. güne ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER