'O an' çaresizliğin fotoğrafı çekildi

AYDIN'ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmek izleyen Suriyeli 20 umut yolcusunun içinde bulunduğu lastik bot, fırtınada alabora oldu.

'O an' çaresizliğin fotoğrafı çekildi

Uluslararası sularda Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan kaçaklardan; Suriye uyruklu 2 yaşındaki Khalid isimli çocuk, hipotermiye girerek öldü. Yardım görevlisinin çaresizliği ise foto muhabirleri tarafından görüntülendi

Yunanistan'da yayın yapan 'www.iefimerida.gr' adlı sitenin haberine göre; Aydın'ın Didim İlçesi yakınlarından bindikleri 6 metrelik lastik bot ile Yunanistan'a ait Leros Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 20 umut yolcusunun içinde bulunduğu lastik bot, bu sabah uluslararası sularda alabora oldu. 

Bölgedeki balıkçıların kaçakları fark etmesi üzerine durum Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildi. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye hareket etti. 

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Grup içinde hipotermiye giren 2 yaşındaki 'Khalid' isimli Suriyeli çocuk, kurtarıldıktan 3 saat sonra yaşamını yitirdi. 

Ölen çocuğun annesine henüz ölüm haberinin verilmediği belirtildi. Ölen çocuğun kız kardeşinin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Çocuğun cesedinin otopsi yapılmak üzere Samos Adası'na götürüldü.

<< Önceki Haber 'O an' çaresizliğin fotoğrafı çekildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER