Maaşları 18 bin TL olan üyelerden ilk fotoğraf...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'nun ayrı ayrı kuracağı partilerin önüne kesmek için tesis ettiği Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) ilk defa başkanlık etti. Kurul üyeleri 18 bin TL maaş alıyor.

SHABER3.COM

Üyelerine 18 bin Türk Lirası gibi yüksek maaş verilecek olması ve görev kriterlerinin ucu açık bırakılması sebebiyle tartışmalara sebep olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 

Saray'da basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Kurulun daha önceki iki toplantısına Erdoğan katılmamıştı. 


3'üncü YİK toplantısına Erdoğan'ın yanısıra kurul üyeleri Bülent Arınç (sağdan 3'üncü), İsmail Kahraman (soldan 3'üncü), Cemil Çiçek (soldan 2'nci), Köksal Toptan (sağdan 2'nci), Mehmet Ali Şahin (soldan 1'inci) ve Yıldırım Akbulut (sağdan 1'inci) katıldı.

Toplantıda ana gündem, kurulun çalışma usul ve esaslarını içeren yönetmelik oldu. Hazırlanan yönetmeliğe son şeklinin verildiği öğrenildi.

Toplantıda aynı zamanda iç ve dış siyasete yönelik gelişmeler de ele alındı.

<< Önceki Haber Maaşları 18 bin TL olan üyelerden ilk fotoğraf... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER