O öğretmenle zararlı alışkanlıklardan uzak kaldılar, yüzlercesi iş sahibi oldu


Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen 'Okula can veren yılın öğretmeni' yarışması sonuçlandı. Gebze Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Faruk Aslan il birincisi oldu.

16 yıldır aynı kurumda görev yapan Aslan, çalışmalarıyla Gebze Mesleki Eğitim Merkezi'ni cazibe merkezi yaptı. Öğrenci sayısında patlama yaşandı. Sanayinin ara eleman ihtiyacına büyük katkı sundu. Aslan, "Sanayide mezun olup mesleğinin kalfası olarak mesleklerini yapan öğrencilerimiz adeta sokaktan ve pek çok zararlı alışkanlıktan uzak kaldı. Yüzlercesi meslek sahibi oldu. Bunu sağladığımız için büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından 'Okula can veren yılın öğretmeni' yarışması düzenlendi. Yarışmaya, 16 yıllık öğretmen olan Aslan da katıldı. Aslan, yaptığı çalışmalara ilişkin sendika şubesine yazı gönderdi ve yaptıklarını anlattı. O yazıda Aslan, 1999 yılında göreve başladığı Gebze Mesleki Eğitim Merkezi'nin sanayinin yoğun olduğu bir bölgede olduğunu, bu nedenle aşırı göç aldığını ve nüfusun her geçen gün arttığını, bunun da birçok problemi ortaya çıkardığını söyledi. Aslan, bu problemlerin başında sanayinin yetişmiş ara eleman ihtiyacı bulunduğunu ancak nüfus yoğunluğuna rağmen bu ihtiyacı karşılayacak eleman sıkıntısı yaşandığına vurgu yaptı.

ÖĞRENCİ SAYISINDA PATLAMA YAŞANDI

Aslan, şöyle devam etti: "Özellikle örgün eğitimde yer olan öğrencilerin başarısız olmalarına rağmen gerek aileleri gerekse kendi istekleri ile örgün eğitime devam etmeleri hem öğrenci hem aileleri hem de devletimiz açısından büyük kayıplara sebep olmaktadır. Bu bilinçle görev yaptığım kurumum Gebze Mesleki Eğitim Merkezi'nde mesleki eğitimin önemini anlatan bir tanıtım filmini hazırlayarak Gebze Ticaret odası işbirliği ile bin 500 adet CD çoğaltıp öncelikle Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova ilçelerimizin tamamındaki okul müdürlükleri ve Ticaret Odası'na kayıtlı iş yerlerine ulaştırdık. Gebze Mesleki Eğitim Merkezi tanıtım filmi için Gebze Öğretmenevi'nde ilçemiz protokolü ve okul müdürlerimizin yer aldığı bir tanıtım toplantısı düzenlenerek mesleki eğitimin önemi anlattık. Bu tanıtımın ardından orta 3. sınıf ve özellikle lise 1. sınıfa devam eden ancak başarısız olan ve aynı zamanda dönem tekrarı alan öğrenci ve velilere yönelik 2003 yılından itibaren okullarımızda tanıtım seminerleri vermeye başladık. Bu seminerler sonucunda Gebze Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitime devam eden 720 çırak öğrencimiz varken öğrenci sayımız tanıtım faaliyetimizle 1028 çırak öğrenciye ulaştı. Dilovası Çok Programlı Lisesi, Gebze Atatürk Anadolu Lisesi'nde, Darıca Gökşen Yücel Anadolu Lisesi, İlyas bey Ortaokulu gibi pek çok okulumuza yaptığımız seminerlerle gerek öğrenci gerekse velilerin aslında örgün eğitime devam etmek istemedikleri başarısızlıklarının farkında oldukları ancak ne yapacaklarını da bilmediklerini mesleki eğitimin kendileri için çok önemli ve kaçınılmaz olduğunu tarafımıza defaten ifade ettiler."

"SÜREKLİ MÜRACAAT VAR"

Çalışmalarının bugün de aynı şekilde devam ettiğini belirten Aslan, "Sanayide mezun olup mesleğinin kalfası olarak mesleklerini icra eden öğrencilerimizden bu tanıtımlarla kendilerinin adeta sokaktan ve pek çok zararlı alışkanlıkta uzak kalmalarını sağladığımızı duymaktan ayrıca büyük mutluluk duymaktayız. İş yerlerimiz kendi bünyelerinde yetiştirdikleri çırak öğrencilerle vasıflı eleman ihtiyacını karşılamakta. İhtiyaç duymaları halinde sürekli olarak okulumuza müracaat edip yeni çırak talebinde bulunmakta. Yaptığımız tanıtım çalışmaları ile Gebze Mesleki Eğitim Merkezi olarak okul, sanayi, veli ve öğrenci işbirliğini sağlamakla birlikte mesleki eğitimin öneminin bölgemizde gelecek açısından önemin vurgulanması sağladık." dedi.

Aslan, proje tabanlı beceri yarışmasında okullarında atölye imkanları bulunmamasına rağmen danışmanlığını yaptıkları projenin 'Pratik araba' ile Kocaeli il birincisi, Marmara Bölgesi ikincisi olduklarını ve böylelikle çırak öğrencilerin neler yapabileceğini gösterdiklerini dile getirdi. Aslan, "Danışmanlığını yaptığım 2008 yılında 'Full Alternatif Araç' projemizle proje tabanlı beceri yarışmasında Kocaeli il ikincisi olduk, bu araç hem rüzgar hem güneş enerji paneli ile çalışıyordu ve basında ses getirmişti." ifadelerini kullandı. Aslan, bir diğer projeleriyle ilgili şunları kaydetti: "Kocaeli Yeşilay Şubesi Başkan Yardımcısı olarak Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağımlılıklarla Mücadele Faaliyetleri Mali Destek Programı için hazırlamış olduğumuz dezavantajlı grupların sosyal hayatta yer almalarına yönelik projemizle 48 bin TL hibe aldık. Gebze Mesleki Eğitim Merkezi'ne devam eden öğrencilerimize birçok faaliyet yapacağız."

"AMACIMIZ GÜZEL ÇALIŞMALARI DUYURMAK"

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi Mahmut Mollarecep, yarışmaya farklı sendika üyesi ya da üyesi olmayan çok sayıda öğretmenin katıldığını söyledi. Mollarecep, yarışmayı düzenleme amaçlarının öğretmenleri motive etmek olduğunu belirterek, "Yapılan güzel çalışmaları kamuoyuna duyurmak istedik. Bu kapsamda yarışma düzenledik. Yarışmada dereceye girenleri ödüllendirelim dedik.

Mollarecep, yarın saat 18.00'de Kocaeli Ticaret Odası konferans salonunda düzenleyecekleri 'Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı' konulu konferansta dereceye giren öğretmenlere ödüllerini vereceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber O öğretmenle zararlı alışkanlıklardan uzak kaldılar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER