O yerleşkeler Özel Yerleşim Bölgesi ilanı edildi

HAKKARİ Valiliği, merkez ve Çukurca ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı yerleşim birimlerini 25 Kasım ile 9 Aralık 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

O yerleşkeler Özel Yerleşim Bölgesi ilanı edildi

Hakkari Valiliği, kent merkezi ve Çukurca ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı yerleşim birimlerinin 25 kasım ile 9 Aralık 2015 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiğini bildirdi. Açıklamada, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır"denildi. Valiliğin özel güvenlik bölgeleri ilan ettiği yerleşim birimleri ise şöyle:

"Merkez İlçe sınırlarında bulunan;Kilile Tepe Bölgesi, Cernil Tepe Bölgesi, Ganizark Mevki, Bulhari Tepe Bölgesi, Busindi Dağı Bölgesi, Keçilik Dağı, Kokulu Tepe, Karakaya Mevki, Şine Köprüsü Güneyi, Neçe Sırtı ve Elma Kapı Sırtı 1753 Rakımlı Tepe, Yeşil Mağara Sırtı ve 1419 Rakımlı Tepe arasında kalan bölge,Çukurca İlçesi sınırlarında bulunan ;Kazan Vadisi Özel Güvenlik Bölgesi 25 Kasım 2015 günü saat 12:00:01'den 09 Aralık 2015 günü saat 11:59:59'a kadar "Özel Güvenlik Bölgesiö ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır."

<< Önceki Haber O yerleşkeler Özel Yerleşim Bölgesi ilanı edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER