Obama 'Kanlı Pazar'ı andı: Yürüyüşümüz henüz bitmedi


WASHINGTON (CİHAN)- ABD'nin Alabama eyaletinin Selma şehrinde, 1965 yılında oy kullanma hakkı için yaptıkları protesto yürüyüşünde polis şiddetine uğrayan siyahilerin anıldığı törende konuşan Başkan Barack Obama, 'Kanlı Pazar'dan 50 yıl sonra bile yürüyüşümüz henüz bitmedi" dedi.

Başkan Obama, Selma şehrinden Montgomery'ye doğru yürüyüş yaparken Edmund Pettus Köprüsü'nde polis saldırısına uğrayan siyahilerin anıldığı ve halk arasında 'Kanlı Pazar' olarak adlandırılan törende konuştu. Olayların geçtiği Edmund Pettus Köprüsü girişinde toplananan yaklaşık 40 bin kişilik kalabalığa seslenen Başkan Obama, 50 yıl önce köprüden geçen o insanların milyonlarca insana cesaret verdiğini ve bir ulusa öncülük ettilerini dile getirdi. O dönemde protestolarda yer alan insanların yaptıklarının çağlar boyunca yankılanacağını ifade eden Obama, "Çünkü onlar şiddete başvurmadan değişim olabildiğini, sevgi ve umudun nefrete karşı galip gelebildiğini kanıtladılar" dedi.

Obama, konuşmasında geçtiğimiz yıl Michigan eyaletinin Ferguson kasabasında silahsız siyahi gencin öldürmesi hadisesine de değindi. Obama, "Ferguson'da yaşananlar nadir olmayabilir ama artık yaygın da değil" şeklinde konuştu. Başkan Obama, konuşmasının ardından eşi Michelle Obama, gösteriye katılan eski Başkan George Bush, onlarca Kongre üyesi ve anma törenine katılan vatandaşlarla birlikte şarkılar söyleyerek Edmund Pettus Köprüsü'nün üzerinden yürüdü. CİHAN
<< Önceki Haber Obama 'Kanlı Pazar'ı andı: Yürüyüşümüz henüz bitmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER