Obamalar, eski Havana'yı gezdi


Barack Obama, 88 yıl sonra Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olarak başkentte sokakları gezdi. Yağmurlu bir havada eski Havana sokaklarına çıkan Obama'ya kızları ve eşi Michelle Obama eşlik etti.

Uzun süren bekleyiş sonrası ABD Başkanı'nı gören etraftaki turistler Obamalara sevgi gösterisinde bulundu.

AFP'ye konuşan bir Kübalı, "Küba'ya çok Amerikan başkanı gelmiyor, nadir rastlanan bir durum. Bir şeyler söylemesini ümid ediyordum, insanlarla konuşmasını, merhabalaşmasını fakat herhalde vakti yoktu. Nereden ayrıldığını bilmiyorum."

88 yılın ardından Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Obama, kırmızı halıyla karşılandı. Obama'nın 3 gün kalacağı Havana'daki ilk durağı geçen yıl yaklaşık 50 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla yeniden açılan ABD Büyükelçiliği oldu.

ABD'de Obama'nın, Küba'da ise Fidel Castro'nun kardeşi Raul'un göreve geldiği 2008 yılından itibaren iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler yavaş yavaş gelişti. Ancak Küba'ya uygulanan ekonomik ambargolar konusunda son karar, Obama'nın Küba açılımından çok da memnun gözükmeyen Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre'ye düşüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Obamalar, eski Havana'yı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER