Oda'dan Büyükşehir'e TIR parkı raporu

Oda'dan Büyükşehir'e TIR parkı raporu

Bandırma Ticaret Odası 9. Meslek Komitesi, Bandırma Tır Parkı'nda yaşanan sorunları mercek altına aldı. Rızvan Mirza Başkanlığında toplanan Meslek Komitesi TIR parkında yaşanan sorunları içeren kapsamlı raporunu bu hafta içinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderecek.

Yerel seçimlerin ardından Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla birlikte TIR parkının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına devir edildiğini anımsatan Mirza "Büyükşehir Belediye Başkanlığı yazıhanelerin bulunduğu bölümün sorumluğunu Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı'na TIR parkın sorumluluğunu ise Balpark'a verdi. Bu da parkta yetki karmaşasına neden oldu." dedi.

TIR parkında bulunan yazıhanelerin çatılarının biran önce onarımlarının yapılması gerektiğini dile getiren Mirza, şunları kaydetti: "2 yıldan bu yana parkta bulunan nakliye şirketlerinin talebine rağmen bu konuda somut bir çalışma yapılmadı. Kış mevsimi gelmeden çatıların bir an önce onarılması gerekiyor. Ayrıca TIR parkındaki yazıhanelerin kira bedelleri çevre yerleşim yerlerindeki kiralarla kıyaslandığında çok yüksektir. Bandırma'daki kira bedelleri 700 ila 1300 TL arasında değişirken Karacabey'de 200 TL, Çanakkale'de ise 285 ila 300 TL arasında değişmektedir. Yeni yıldan itibaren yapılacak düzenlemelerle kira bedelleri makul seviyelere çekilmelidir."

Park fiyatlarının yüksek olması ve park içinde güvenlik kameralarının bulunmamasından dolayı kamyon ve TIR şoförlerinin araçlarını parka sokmayarak ana arterlerde park ettiklerini açıklayan Mirza, "Bal Park bir an önce fiyat politikasını gözden geçirmeli ve TIR parkının güvenliğini sağlayacak tedbirleri alması gereklidir. Bunun yapılmaması halinde kamyon ve TIR'lar ana arterlerde park etmeye devam edecek bu da trafik sorunlarını beraberinde getirecektir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Oda'dan Büyükşehir'e TIR parkı raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER